Pizza Maffia | Het nieuwe alternatief voor bezorgservices

9-9-2019

  • Pizza Maffia

Er is een nieuwe eten-bestelsite in Nederland. Pizza Maffia biedt een handig overzicht met alle restaurants in de buurt, inclusief een online menukaart en contactgegevens om het eten rechtstreeks bij de restauranthouders te bestellen. Zij hoeven – en dat is een primeur – géén commissie te betalen. Er zijn inmiddels al een paar honderd restaurants bij Pizza Maffia aangemeld.

Is Pizza Maffia het antwoord op de hoge commissie kosten van de diverse bezorgdiensten? Het klinkt alsof je alleen nog bezorgers hoeft te regelen. Lees verder om te kijken wat het verdienmodel van het online marketing bureau Digital Wizards is dat deze bestelsite heeft gecreëerd.

 

Hoe werkt Pizza Maffia? En is dit het antwoord op hoge commissies?

Honger? Ga naar pizzamaffia.nl, vul de stad in waar je iets wilt bestellen en je krijgt meteen een overzicht met de verschillende restaurants. Zoeken op een bepaalde keuken is uiteraard mogelijk. Maak vervolgens een keuze en plaats je bestelling. Online, via de website van het restaurant, of telefonisch. “Het platform is gratis te gebruiken”, vertelt oprichter Hans Boersma, tevens oprichter van internetbureau Digital Wizards. “In tegenstelling tot andere bestelsites hoeven restauranthouders geen deel van hun omzet aan ons af te dragen.”

Volgens Pizza Maffia is hun platform het antwoord op de alsmaar stijgende commissies die horecaondernemers moeten afstaan. Zo vragen verschillende bezorgservices torenhoge commissie percentages, zo melden zij dat Thuisbezorgd al 13% voor elke bestelling vraagt. De dominante marktleider kondigde dit voorjaar ook nog eens aan dat restauranthouders voortaan een hogere plek op de lijst met zoekresultaten kunnen kopen. De verwachting is dat Thuisbezorgd daarmee nóg meer van de omzet wegsnoept bij de mkb-ondernemers.

“Veel restauranthouders zitten klem, omdat ze zó afhankelijk zijn geworden van de huidige bezorgservices als Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats. Men spreekt zelfs van maffia-paktijken”, aldus Boersma. “En daar moet een einde aan komen. Pizza Maffia is het antwoord op de manier waarop het nu gaat. Het wordt hoog tijd dat restauranthouders weer uit de wurggreep van deze dominante marktleiders komen.”

Pizza Maffia krijgt zowel lokale als landelijke dekking

Boersma wil de komende maanden stad voor stad gaan aansluiten op Pizza Maffia. In Amstelveen zijn de eerste 50 ondernemers al aangemeld. Ook grote landelijke ketens als Domino’s Pizza, New York Pizza en Sparerib Express zijn vertegenwoordigd op Pizza Maffia. Aanmelden is gratis, de enige voorwaarde is dat restauranthouders zelf hun menukaart en openingstijden updaten.

Doneerknop | Wie zit er achter Pizza Maffia en wat is hun verdienmodel?

“We hebben het platform met ons bureau Digital Wizards opgezet, zonder dat we er iets aan verdienen. De afgelopen 2 maanden hebben we meer dan 500 uur gestoken in dit nieuwe platform. We hebben nog veel wensen, waaronder een betaalmodule, zodat mensen ook direct op Pizza Maffia kunnen bestellen. Op de website staat nu ook een doneerknop, waarmee we 7000 euro willen ophalen. “Met dat geld kunnen we de betaalmodule financieren”, aldus Boersma. Het nieuwe platform wil de komende maanden met de inzet van zoekmachine optimalisatie en online marketing bekender worden bij het grote publiek. “Daar hebben we met Digital Wizards veel ervaring mee. Een plekje bij de eerste drie zoekresultaten moet mogelijk zijn.”

Pro bono projecten | Duojob een platform dat bemiddelt tussen bedrijven en vluchtelingen

Digital Wizards is een online marketing bureau uit Amstelveen. Ze maken nieuwe websites en maken bestaande websites beter vindbaar voor zoekmachines met SEA en SEO. Naast werk voor klanten hebben ze naast Pizza Maffia nog een eigen pro bono project met een maatschappelijke betekenis: Duojob: een platform dat bemiddelt tussen bedrijven en vluchtelingen. Hetgeen voor de personeelstekorten in de horeca ook wel eens een handige website kan zijn om te bezoeken!

Website: Pizza Maffia en Digital Wizard    

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.