PinkFreeWifi: Gratis Wi-Fi in ruil voor een like en marketingtool

4-9-2015

Er komen steeds meer horecagelegenheden die gratis WiFi bieden in ruil voor een Like of een Tweet. PinkFreeWifi biedt dit ook met een krachtige database erachter opdat de horecaondernemer zijn bezoekers beter leert kennen en op die wijze een passende campagne of activiteit te organiseren.

Nog steeds horecagelegenheden die geen gratis Wi-Fi bieden

Met een website zoals horecatrends melden we ontwikkelingen in een beginfase. Zo hebben we eind 2012 al een artikeltje geschreven over SO WIFI, ook een aanbieder van routers voor ‘gratis Wi-Fi in ruil voor een like’. Ondertussen zijn er meer aanbieders op de markt gekomen waaronder PinkFreeWifi. Dit bedrijf, gevestigd in Heemstede maar wereldwijd werkend, zorgt ervoor dat hun klanten het maximale kunnen halen uit de gratis Wi-Fi. Aangezien wij constateren dat er nog steeds veel bedrijven zijn die geen Wi-Fi aanbieden, hebben we dit nogmaals als onderwerp voor een artikel gekozen.

Gratis Wi-Fi plus een datasysteem

De software van PinkFreeWifi is ontwikkeld in samenwerking met de grote producenten van routers zoals bijvoorbeeld CISCO en Merraki. PinkFreeWifi werkt via de Cloud en is derhalve altijd beschikbaar. De focus van het system is gericht op de sociale media. Als horecaondernemer kun je de data en de statistieken hiervan voor je promotie gebruiken. Het systeem gebruikt uitsluitend die data die de gebruiker via zijn social media kanalen toestaat te delen. Vanuit deze gegevens zijn analyses te maken op bijvoorbeeld demografisch gebied etc.

De ervaring van Tapas Bar Català met PinkFreeWifi

Er werken al meerdere locaties met PinkFreeWifi, maar een van de meest bekende horecaondernemers in Amsterdam is toch wel de Tapas Bar Catala. Dit restaurant aan het Spui – schuin tegenover Luxembourg, bestaat al sinds 1985. De eigenaar Gabriel Machin heeft het restaurant sinds 1990 overgenomen en serveert uitsluitend tapas met een authentieke Spaanse smaak. Zijn quote die wij vanuit het Spaans hebben vertaald:

“De klant staat voor ons centraal en daarom is het ook al sinds jaar en dag onze missie om ze het ‘thuisgevoel’ te geven, op de allerbeste Spaanse wijze. We hebben al jaren onze gerechten en onze keuken dermate onder controle en bewaken de smaak van onze gerechten, zoals ze ook in Spanje worden gemaakt. Vers, gezond en daarmee kwalitatief hoogwaardige producten. Amsterdam is een druk bezochte stad met een heel gevarieerd publiek. Van de toerist tot aan premier Rutte bezoeken onze zaak, maar ook onze koning en koningin ZKH Willem-Alexander en HKH Maxima hebben genoten van onze service, kwaliteit en smaak. De laatste jaren gedurende de economische crisis heeft ook onze sector klappen gekregen, maar ons motto was altijd om onze klanten een plezierige en gezellige avond te bezorgen, derhalve zijn we gaan rondkijken wat er voor mogelijkheden op de markt waren om nog beter in te spelen op hun wensen. Zo kwamen we uit bij PinkFreeWifi en dat heeft ons enorm vooruit geholpen. Ons restaurant is namelijk erg klein, we hebben maar 7 tafels buiten en 7 tafels binnen. PinkFreeWifi vertelde ons over de mogelijkheden die er via de sociale media heden ten dage zijn en op basis van de gegevens die wij uit de database haalden hebben we onze menu’s aangepast aan de wensen van onze gasten. De bezoekers komen immers uit alle delen van de wereld en daarop hebben we nog verfijnder kunnen inspelen. Met als gevolg een enorme stijging in omzet en rijen wachtenden om ons 40M2 grote/kleine restaurant te mogen betreden. We hebben er zelfs een TRIP ADVISOR Award mee gewonnen.”

De originele quote in het Spaans: “El cliente es nuestra central ocupacion, el esmero es nuestra guia y la mision es que todos se sientan como en casa, al mejor estilo ESPAÑOL. A travez de los años de esfuerzo nos hemos colocado a la vanguardia de la cocina espanola tan tipica, original, sana y referencia en Europa. Siempre con esmero, dedicacion y mucho esfuerzo para que nuestros cleintes vuelvan para saborear autentica cocina y se sientan en su casa. Vienen buscando el TAPAS de todos los rincones del mundo. Amsterdam es una ciudad muy visitada y nuetsro publico muy variado. Desde el premier Rutte hasta la casa Real, Maxima y Willem disfrutan de nuestro Servicio y calidad”

Los ultimo años donde la crisis y los cambios en el HORECA golpeo nuestra profesion, nuestro moto ha sido esforzarnos mas para que los cleintes se sientan a gusto, hablen con uss amigos cuando se van y vuelvan con ellos a disfrutar. En esto PINK WIFI ha sido de GRAN AYUDA. Nuetsro restaurant es muy pequeño, contamos con 7 meses dentro y en verano 7 mas en la terraza. Pink habla de nuestro negocio a travez de las Redes Sociales, asi hemos visto gente de todos los rincones de la tierra visitar al tapas. Lo mas importante es que a travez de PINK podemos promocionarnos masivamente, pero tambien podemos conocer los gustos y preferencias de nuestros clientes, crear nueva carta de comidas y tapas a medida de los que ellos gustan y prefieren. Estos ultimos 12 mese fueron increibles para el tapas. Colas en la puerta esperando para entrar en un restaurant de 40 metros cuadrados con 7 mesas. Hasta ganamos un reconocimiento de TRIP ADVISOR!!!!!”.

Tapas bar Catala, Spuistraat 299, Amsterdam – Gabriel Machin, Manager/Owner

Website: Pink Free Wifi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.