Pink Willem van Willem’s Wermoed | Eerste Nederlandse rosé vermout

17-6-2021

  • Pink Willem van Willem's Wermoed
  • Pink Willem van Willem's Wermoed

Sinds gisteren heeft Nederland er een nieuwe vermout bij. Pink Willem is de eerste Nederlandse rosé vermout op basis van rabarber, framboos en bijpassende botanicals. Een zomerse vermout om puur te drinken of te mixen in een Pink Willem spritz. Met deze nieuwe editie wil oprichter Paul Selier nog meer mensen enthousiast maken voor aperitief wijn van eigen bodem. Vijf jaar geleden lanceerde hij de eerste Nederlandse vermout geïnspireerd op de Amsterdamse Hortus Botanicus, nu is het tijd voor een geheel nieuwe smaakrichting.

Leestijd: 1 minuut

Pink Willem is een fruitige vermout

“We hebben meer dan een jaar besteed om tot de juiste unieke blend te komen”, vertelt Paul Selier. “Als basis voor Nederlands eerste rosé vermout, wilde ik graag zomers rood fruit gebruiken wat mooi combineert met botanicals zoals vanille en chai kruiden. Deze combinatie maakt van Pink Willem een gebalanceerde en fruitige vermout, vol en fris van smaak”.

Pink Willem spritz

“Met Pink Willem maak je in een handomdraai een heerlijke zomerse mix. Het receptuur is op zo’n manier samengesteld dat je de vermout zowel op ijs kan drinken, of kunt mixen met bruiswater tot een Pink Willem spritz”, vertelt Paul.

Pink Willem | Laag in alcohol

“De vermout is perfect te drinken als aperitief wijn, en door Pink Willem te mixen met bruiswater is het relatief laag in alcohol. Een bewust alternatief waar steeds meer mensen naar opzoek zijn”, aldus Paul. De eerste batch is inmiddels handmatig gebotteld. Vanaf heden kan men via de website van Willem’s Vermoed een fles bestellen. De vermout is tevens verkrijgbaar via geselecteerde slijterijen.

Over Willem’s Wermoed

Willem’s Wermoed is sinds 2016 officieel de eerste Nederlandse vermout. De recepturen zijn geïnspireerd op de Amsterdamse Hortus Botanicus. Meer informatie is te vinden op hun website.

Website: Willem's Wermoed

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.