Pika Fest | Nieuw hot sauce festival op 25 juni

17-6-2022

  • Pika Fest - hot sauce festivalPika Fest - hot sauce festival
  • Pika Fest - hot sauce festivalPika Fest - hot sauce festival
  • Pika Fest at Six and SonsPika Fest at Six and Sons

Amsterdam heeft 25 juni de eerste editie van Pika Fest! Een nieuw gratis, duurzaam en ‘community driven’ hot sauce evenement met lokale hot sauce producenten. Hot sauce liefhebbers uit Amsterdam en de rest van de wereld zijn welkom om tijdens Pika Fest samen de ‘pikante’ manier van leven te vieren.

Leestijd: 2 minuten

Pika Fest

Tijdens dit event kan je hot sauce proberen van Chilli Chan’s, Herbano, Sooo Kimchi en Pika Hotstuff. Alle vier lokale bedrijven in de hot sauce community die duurzaamheid belangrijk vinden. Eyan Chan van Chilli Chans: ‘Wij produceren zelfgemaakte Crispy Chilli olie. Het is 100% natuurlijk, glutenvrij, vegan en zwaar verslavend!’. Andres Jara van Herbano: ‘Bij Herbano delen we die waarden. Impact creëren smaakte nog nooit zo goed. Daarom geloven we sterk in lokale bedrijven. We hebben zelfs een plantage waar we onze eigen hete pepers verbouwen, gewoon hier in Amsterdam.’

Locatie Six and Sons

Pika Fest vindt plaats op zaterdag 25 juni van 14 tot 18 uur bij Six and Sons, Haarlemmerdijk 31 in Amsterdam en de toegang is gratis. Six and Sons is een platform en winkel voor duurzame merken in hartje Amsterdam. Ilona Taillade, medeoprichter van Six and Sons: ‘Pika Fest is een unieke kans om lokale hot sauce producenten te leren kennen en de hete sauzen zelf te proeven. Deze lokale milieubewuste ondernemers gebruiken natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten om hun eigen unieke sauzen in kleine batches te maken. Maar het zijn niet alleen fantastische sauzen, de producenten zijn ook nog eens duurzaam en houden rekening met hun ecologische voetafdruk.’

Om te blussen | Mocktails van Lyre’s

Tijdens Pika Fest kun je van de hitte genieten (of ‘m juist blussen) met een mocktail van alcoholvrij drankenbedrijf Lyre’s en grooven op de beats van Amsterdam heeft 25 juni de eerste editie van Pika Fest! Een nieuw gratis, duurzaam hot sauce evenement met lokale hot sauce producenten.. ‘Als je van hete saus en een feestje houdt, moet je hier zijn. Bij Pika Fest kan je kennis maken met ambachtelijke hot sauce producenten terwijl je aan het chillen bent met oude en nieuwe vrienden’, zegt Folkert Tempelman van Pika Hotstuff. Hij vult aan: ‘En het mooiste is dat de toegang voor iedereen gratis is. Dus haak aan en deel met ons samen de liefde voor hot sauce’.

Eerder dit jaar vond het Shit Hot Festival plaats, ook met meerdere hot sauce leveranciers. 

Website: Pika Hotstuff, Chili Chans en Herbano

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.