Pierogies | Oost Europese dumplings

10-7-2017

  • Pierogies
  • Pierogies

Pierogies, vernoemd naar de Poolse delicatesse, is het eerste concept in Nederland dat deze deeghapjes serveert. Waar vind je Pierogies? In de eerste foodhal van Den Haag, MingleMush.

Wat zijn pierogies?

Het Poolse deeghapje, ook wel de dumplings uit Oost Europa genaamd, kent een lange geschiedenis. Pierogi is een deeghapje (dumpling) dat wordt gegeten met diverse vullingen zoals spinazie en feta, gekruide aardappelpuree met kaas, champignons en bijvoorbeeld vlees of vis en wordt geserveerd met diverse toppings. Van crème fraîche, gebakken uitjes, spekjes en bosui tot een lekker stukje gekruide kip. Het kan allemaal. Pierogi is overigens de vertaling van feest in het Pools, het wordt vooral gegeten tijdens de feestdagen. Volgens de eigenaren van Pierogis is het een gezond alternatief voor fastfood en door de grote keuze aan vullingen en toppings zitten er altijd wel een paar tussen die jij ook lekker vindt.

Pierogies, MingleMush

Zoals gezegd is Pierogies één van de 15 foodstands in de Haagse foodhal MingleMush. Voor € 4,50 heb je al een bordje gevuld met Pierogies. Voor mensen met een stevige trek staat er ook een grotere variant op de kaart voor € 6,50. Je kunt kiezen uit diverse Pierogies. Zo is er de basic variant gevuld met aardappelpuree en kaas, geserveerd met crème fraîche, gebakken uitjes, spekjes en bosui. Daarnaast is er ook een Pierogies Special, een wisselend gerecht met seizoensgebonden producten. En er is een zoete variant met wisselende vullingen genaamd Sweety Darling.

Aanrader

Wij waren blij verrast met dit voor ons nieuwe gerecht, een absolute aanrader. Lekker voor zowel tijdens de lunch, als snack of als volledige maaltijd gedurende het diner. ^Bram

Website: Pierogies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.