Pickled Fred in Shoreditch | Pickles en gefermenteerde gerechten zijn populair

18-9-2017

Afgelopen augustus geopend: Pickled Fred in Shoreditch Londen. Een gloednieuwe bar en restaurant met een focus op pickles en gefermenteerde groenten en vissen. Het menu is op Azië geïnspireerd en bestaat uit snacks, kleine gerechten en flatbreads, daarnaast hebben ze een innovatief cocktailmenu.

Op het menu bij Pickled Fred

Het op Azië geïnspireerde menu bij ‘Pickled Fred’ bevat gerechten zoals een Jackfruit Scotch Egg met masala mayonaise, gegrilde Octopus met harissa kikkererwten, gepekelde rode uien en citroen, en Beef Shin & Bone marrow rendang met gepekelde rode pepers en kruidige sjalotten. We weten dat veel koks gebruik maken van fermenteren om speciale sauzen of groenten te creëren. In juli hebben we geschreven over ‘Spingaren tasting room & restaurant‘, waar ze charcuterie, pickles en gefermenteerde groenten en vis op het menu hebben. Zij verkochten hun producten al sinds begin 2017 in een winkel en hebben nu een restaurant geopend. Terug naar Pickled Fred, hier hebben ze ook een cocktailmenu met daarop onder andere een ‘Fred’s Preserver’ en een ‘Smoking Goat’ cocktail. Maken  die namen je nieuwsgierig? Bij de bron van ons artikel kun je de ingrediënten lezen! Pickled Fred is gevestigd op 61 Hanbury Street.

Shoreditch en Haggerston

In juli zijn we een lang weekend naar Shoreditch geweest en hebben we genoten van de relaxte sfeer in dit deel van Londen. Veel nieuwe restaurants met allerlei invloeden. We aten en genoten onder andere bij de nieuwe Nobu locatie en we hebben de Arancini Brothers (‘We make Risotto Balls’) gespot. Ik snap eerlijk gezegd niet dat deze Italiaanse ‘bitterballen’ niet bij elke Italiaan op de kaart staan. We aten ook bij MORITO op Hackney Road in de nabijgelegen buurt Haggerston, hier wordt het menu beïnvloed door Zuid-Spanje, Noord-Afrika en het oosten van de Middellandse Zee. Veel eenvoudige gerechten met geweldige smaak! En nu lezen we dat ‘Pickled Fred’ in augustus is geopend, we zouden zo terug willen ;-). Dus als je naar Londen gaat dan zijn deze opkomende wijken absoluut een aanrader om te bezoeken. ^Marjolein

Bron: London The Inside

Website: Pickled Fred

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.