Pick & Cheese | Restaurant serveert Engelse kazen via een lopende band

23-7-2019

  • Conveyor Belt at Pick & Cheese, LondonConveyor Belt at Pick & Cheese, London
  • Pick & Cheese, LondonPick & Cheese, London
  • Pick & Cheese, LondonPick & Cheese, London

Een idee van het team achter The Cheese Bar, Pick & Cheese, een lopende band met bordjes Engelse kazen. Vergeet de traditionele kaas- en wijnbar: Mathew Carver, bekend als winnaar van “the best of British cheese’, verzon een totaal ander concept met Pick & Cheese, ’s werelds eerste restaurant waar je vanaf een lopende band kaas eet! Het concept opent in de langverwachte Seven Dials Market, van het team achter KERB.

Pick & Cheese opent in september 2019 in Convent Garden waar het elke gast een op maat gemaakte kaaservaring gaat bieden: bordje na bordje met Engelse kazen van kleine producent zullen zich een weg banen door het restaurant bovenop een 40 meter lange lopende band, terwijl de gasten de voorgestelde ‘tasting flights’ van Mathew volgen, of gewoon zelf kazen kiezen die langskomen.

Natuurlijk kun je lopende banden ook voor andere producten dan sushi gebruiken! Ga je dit najaar naar Londen en lijkt het je leuk om verschillende kazen uit Engeland te proeven? Dan moet je zeker bij Pick & Cheese langs!

Jouw keuze van kaas van in Engeland gevestigde kaasboeren bij Pick & Cheese

Met ruimte voor 38 kaasliefhebbers kunnen bezoekers van Pick & Cheese kiezen uit meer dan 25 verschillende kazen, en uit een selectie Britse charcuterie van Tottenham’s Blackhand Food. De kaas, afkomstig van in Engeland gevestigde boerderijen en stedelijke kaasmakers, laat duidelijk de passie van Mathew voor het ondersteunen van kleine producenten zien. Op elk bordje een stuk kaas met daarbij een door de chef gekozen specerij, van Coolea met hazelnootbrok, tot verse Ricotta met Sherry Cherries. De handgemaakte keramische platen zijn voorzien van een kleurcode om verschillende prijzen weer te geven. Kaasliefhebbers kunnen de borden naar wens opstapelen, maar voor gasten die niet weten waar ze moeten beginnen, heeft Mathew ‘tasting flights’ gemaakt om hen op de best mogelijke manier te begeleiden, of ze nou van mild naar wild willen eten, beide is mogelijk.

Naast de kazen van Pick & Cheese kiezen ze ook voor een wijnmenu met daarop een aantal lekkere, natuurlijke wijnen van de producent uit Les Caves de Pyrene. Speciaal geselecteerd om te combineren met de kazen, zullen klanten worden aangemoedigd om uit hun comfortzone te stappen met interessante wijnen per glas, zoals de nieuwe biologische Pet Nat, van de wijnmakerij Davenport in Kent.

Ook gesmolten kaasschotels op de lopende band

Voor gasten die hun kaas liever gesmolten eten, kunnen ze kiezen uit een handvol ‘off-belt’ warme gerechten, met o.a. de klassieke gegrilde kaassandwiches van The Cheese Truck. Voor iets zoets, gaat Pick & Cheese de samenwerking aan met desserthelden Happy Endings. Zij gaan bijvoorbeeld een cheesy softijsjes maken met de smaken Baron Bigod Brie en Beauvale Blue.

Mathew zegt: “We wilden de Britse kaas op zijn best presenteren, terwijl we onze klanten de kans geven om hun eigen kaas te kiezen uit onze menukaart. We hopen de kazen van Pick & Cheese nog beter toegankelijk te maken en dat we de perceptie van wat een kaas- en wijnbar moet zijn, veranderen!”

Locatie Pick & Cheese is in de nieuwste Seven Dials Market in Londen

Pick & Cheese is de nieuwste zaak die zich heeft aangemeld voor de Seven Dials Market, dat zijn deuren opent in september. Seven Dials Market is een concept van de streetfood organisatie KERB in de hoofdstad. Zij hopen daar 26 van de beste onafhankelijke voedsel- en drankbedrijven in Londen te verzamelijk, waaronder ondernemers die hun allereerste gerecht serveerden op een van KERB’s markten. In het indrukwekkende voormalige bananen opslaggebouw van St. Thomas Neal’s Warehouse, dat dateert uit de 19e eeuw, bevinden zich verder een boekenwinkel, een live uitgaansgelegendheid en een markt voor verse producten en waar enkele van de populairste nieuwe gerechten uit Londen worden geserveerd. Opening is op Earlham Street, de markt sluit aan bij Seven Dials ‘intrigerende netwerk van zeven straten die Covent Garden verbindt met Soho en deel uitmaakt van de levendige wijk in het hart van het Londense West End.

Website: Pick & Cheese

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.