Petco’s open keuken voor honden

22-10-2019

  • Petco´s JustFoodForDog - counter
  • Petco´s JustFoodForDog - counter
  • Petco´s JustFoodForDog - counter
  • Petco´s JustFoodForDog - Kitchen
  • Petco´s JustFoodForDog
  • Petco´s JustFoodForDog - where to find

Een blog van Leonie van Spronsen die woont en werkt in New York en regelmaat schrijft over gastvrijheidsconcepten die zij spot, dit keer viel haar de Petco’s open keuken voor honden op!

In New York is recent de eerste open keuken voor honden geopend, Petco (de grootste dierenwinkel van de VS) biedt al sinds 2010 vers voedsel voor huisdieren aan maar nooit eerder was er een open keuken waar baasjes live chefs het eten konden zien klaar maken voor hun dierenvrienden. Klinkt waarschijnlijk een beetje raar maar deze locatie in New York City is enkel het flagship; dit soort homemade dog food wordt alleen in New York State al op 25 plekken verkocht!

Open keuken voor honden | De keuze is reuze!

De keuken van de JustFoodForDogs van Petco is high tech, prachtig verzorgd en biedt een enorm assortiment aan. Je kan jouw lieverdje heel veel verschillende opties aanbieden, van kalkoen met volkoren pasta tot rood vlees met aardappelen en dit alles vers, ingevroren of verwerkt tot droog voer – de keuze is reuze. Maar daar houd het niet op, want een hond houd natuurlijk ook van snacks en dus zijn er opties van beef jerky-achtigen tot zelfgebakken koekjes. En ook katten komen steeds meer aan bod.

Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan met een vanaf prijs van $8 voor maaltijden en sommigen zakjes snacks kosten wel $30.

In Nederland hebben we nog niet zulke uitgebreide mogelijkheden maar wordt er ook steeds meer gesproken over het voeren van vers eten aan huisdieren, in België kun je zelfs al maaltijden voor honden kopen bij topdog. Zij bieden dit wel op kleinere schaal aan en zijn nog niet zover door geprofessionaliseerd als petco, waarschijnlijk een kwestie van tijd. Want dat is natuurlijk de vraag: is dit weer een soort ‘gril’, iets wat de babyboomers graag aan de millennials wijten? Of blijkt over een aantal jaren dat dit gewoon echt veel beter en de enige manier is waarop we onze huisdieren zouden moeten voeden. Time (en veel onafhankelijk onderzoek) will tell..

Website: Petco en JustFoodForDogs

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.