PERENNIAL® | De 50 plusser wordt steeds belangrijker

3-6-2019

  • PerennialPerennial
  • PerennialPerennial

We zien steeds meer producten, initiatieven, simpele en kleine gebaren gericht op de 50 plusser. Op het gebied van producten hebben we onlangs PERENNIAL® gespot. Zoals zij uitdrukken; “de 50 plusser veroudert zoals geen generatie dat ooit heeft gedaan.” Maar de ondernemers achter PERENNIAL® denken dat het verouderingsproces nog beter zou kunnen en lanceerden recent hun eerste product, zij willen met dit product de 50 plussers die vooruit willen ondersteunen i.p.v. afremmen zoals voedsel dit bij vorige generaties wel heeft gedaan.

PERENNIAL® is één van de producten die we op onlangs op de Amerikaanse markt hebben gespot. Ook kwamen we een tijdje geleden het project ‘Town Square’ tegen, een interactieve ervaring voor ouderen die dement zijn of lijden aan Alzheimer. Wij denken dat het trendy wordt en tijd is om binnen de horeca meer te gaan nadenken over hoe we deze ‘50+’ gast benaderen. Natuurlijk hoeven we niet allemaal vernieuwende producten en concepten aan te gaan bieden maar dit soort ontwikkelingen geven wel aan dat je moet nadenken over hoe je omgaat met deze booming doelgroep. Zij zijn namelijk degene met de meeste vrije tijd en velen beschikken over de financiën om leuke uitjes te kunnen maken. PERENNIAL® is nog niet verkrijgbaar in Nederland maar we kunnen dit soort producten met de focus op de 50+ markt zeker ook hier verwachten binnen een aantal jaar.

PERENNIAL® gelanceerd voor de 50+ klant

Het eerste product van Perennial hebben zij deze lente op de markt gebracht, Het is een zuiver, plantaardig en zuivelvrij drankje, boordevol voedingstoffen. Een combinatie van vezels, vitamines en plantaardige proteïnes dat gericht is op gezond ouder worden. Het drankje bevat dezelfde hoeveelheid aan eiwitten en voedingsstoffen als gewone melk, en legt de nadruk op de gezondheid van de spijsvertering, botten en hersenen. Het kant en klare drankje kan dagelijks gedronken worden en bevat geen toegevoegde geur, kleur of-smaakstoffen. Tevens bevat het drankje geen cholesterol, lactose, gluten, GMO’s of enige vorm van dierlijke producten. De nootachtige vanille smaak zit in een gemakkelijke to-go verpakking van 237 ml. Ondanks de 11 vitamines en mineralen, 3 gram prebiotische vezels voor het verbeteren van calciumopname en 32 gram Omega-3 DHA bevat PERENNIAL® maar 140 calorieën per 237 ml. Het is een perfect drankje om je dag mee te starten of om bijvoorbeeld te nuttigen na het sporten, als snack of toe te voegen aan een smoothie.

About PERENNIAL®

Perennial’s oprichters, Brent Taylor en Sara Bonham, zijn aan elkaar verbonden door een kapitaalverstrekker die wist dat zowel Brent als Sara zich ergerden aan het gebrek van innovaties voor de 50+ markt. Zij wilden opkomen voor deze vergeten doelgroep en een wereld wilden creëren waarin zij oud willen worden. Beide geloven daarnaast in de eindeloze mogelijkheden van de inzet van plantaardige elementen en de invloed hiervan op de gezondheid. Brent en Sara bundelen hun krachten om een merk neer te zetten dat zich focust op wetenschappelijke data over voedingsproducten voor deze de 50+ doelgroep. Hieraan voorafgaand was Brent al mede-eigenaar van de plantaardige innovatie Beyond Meat, baanbrekend vlees gemaakt van planten. Hij ontdekte dat de doelroep ’50-plus’ zeer geïnteresseerd is in plantaardige producten, maar voedsel innovatie en technologie in het algemeen niet op deze consument gericht is daarom verliet hij ‘Beyond Meat’ in 2016.

In de tussentijd bracht Sara haar tijd door bij IndieBio gevestigd in San Francisco waar zij haar expertise op gebied van het manipuleren van planten vergrootte. Bij IndieBio werkte zij aan het perfectioneren van het gebruik van planten voor het nabootsen van smaken, textuur en voedingswaarde gelijk aan zuivelproducten. Naast haar passie voor duurzaamheid en vooruitstrevende innovaties op het gebied van planten heeft zij ook gewerkt aan de ontwikkeling van schonere, transparantere ingrediënten voor voedsel- en landbouwproducten. Haar ervaring bij General Mills liet haar inzien dat kleine veranderingen een enorme impact kunnen hebben op het voedselsysteem.

Website: Perennial 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.