Payconiq & ippies | Automatisch loyaltypunten sparen bij contactloze QR-betalingen

25-8-2020

  • Payconiq & ippies
  • Payconiq & ippies
  • Payconiq & ippies

Mobiel shoppen, sparen én spenderen met één snelle, veilige omnichannel betaal- en spaaroplossing. Online en offline. Payconiq & ippies maken betalen en sparen leuker, gemakkelijker én voordeliger voor de mobiele betaler. Met de integratie van het snelste online spaarprogramma van Nederland in de Payconiq-app gaat een langgekoesterde wens van beide bedrijven in vervulling. “Payconiq wil méér dan een betaalmethode zijn. We willen de betaalervaring verrijken. Samen met ippies maken we meer van betalen, voor consumenten én ondernemers.” zegt Ramin Kader, CEO Payconiq Nederland.

Payconiq is een internationale betaalmethode voor mobiel betalen en is een initiatief van diverse Europese banken, waaronder Rabobank, ING en De Volksbank. Betalen met Payconiq doe je via het scannen van een QR-code. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de gratis Payconiq-app downloaden, via enkele eenvoudige stappen je bankrekening koppelen en je kunt direct betalen. ippies.nl is het snelste online spaarprogramma van Nederland en gebaseerd op loyaliteit. Oftewel op online sparen en spenden via ippies.nl.

De samenwerking tussen Payconic & ippies

In zo min mogelijk handelingen, meer uit betalen halen. De samenwerking tussen het ippies-spaarprogramma en het QR-betaalplatform verbetert de betaalervaring en is het met de komst van Payconiq vanaf nu mogelijk om automatisch loyalty-punten te sparen. “En die punten zijn geld waard. Een ippie is een internetpunt met een vaste waarde van één eurocent”, zegt Emiel Fokker, oprichter van ippies. “Gebruikers besparen tot wel tien procent op de aankoop van producten bij hun favoriete (web)winkels en ook ondernemers plukken letterlijk de vruchten van ippies. Naast het vergroten van klantloyaliteit, vergroten we ook het bereik van bedrijven en merken door het bieden van heldere klantinzichten op basis van gerichte marktonderzoeken.”

Al meer dan 300.000 ippies-klanten

Sinds de start, twaalf jaar geleden, groeit het aantal online ippies-klanten razendsnel. Inmiddels telt het spaarprogramma ruim 2.100 aangesloten (web)winkels en meer dan 300.000 gebruikers. Fokker: “Met Payconiq breiden we het aanbod van online merchants verder uit, tegelijkertijd kunnen we onze spaarmodule nu ook offline aanbieden bij bedrijven en op locaties waar met Payconiq al betaald kan worden. Consumenten kunnen op veel meer plekken ippies sparen en spenderen. Van stamkroeg en sportkantine tot supermarkt en webshop, bij alle Payconiq-partners kunnen klanten vanaf nu ippies sparen.”

Eén oplossing voor sparen en spenden

“ippies is naast één van de grootste online spaarprogramma’s van Nederland vooral een geweldige partner. Vanaf het eerste moment was er een klik. Twee innovatieve partijen die echt willen, met als resultaat een samenwerking waarmee mobiel betalen en mobiel (punten) sparen eindelijk in één systeem geïntegreerd zijn“, zegt Ramin Kader, CEO van Payconiq Nederland. “De vele gebruikers van ippies kunnen nu door contactloze betaling met QR-codes van Payconiq geheel geautomatiseerd punten sparen bij hun favoriete webshops en winkels, zonder extra handelingen. Er komt geen spaar of pinpas aan te pas!”

Bekijk hieronder de video over het Payconic & ippies (de tekst gaat door onder de video):

Online en offline

Kader benadrukt dat deze samenwerking pas het begin is. “Dit is een duidelijke start van de verbreding die we als Payconiq & ippies willen opzoeken. We blijven zoeken naar nieuwe ontwikkelingen, online en offline. Samen met ippies bundelen we ons sterke netwerk van innovatieve partners. We helpen ondernemers die het betalen en sparen van de toekomst willen integreren in hun business!”

Wie spaart houdt over

Gebruikers van ippies die Payconiq downloaden koppelen het bestaande account eenvoudig aan de betaal-app. Zo nemen zij de spaarpunten direct mee. Ook kunnen nieuwe gebruikers via Payconiq snel en simpel een ippies-account aanmaken en meteen beginnen met sparen. Fokker: “De klant profiteert van de voordelen van ippies sparen en de ondernemer biedt een fijne, moderne betaalervaring – overzichtelijk en toegewijd, zonder omslachtige administratie.”

Website: Payconiq & ippies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.