Pasen vieren met kleinere, luxe lekkernijen

23-3-2021

  • The Chick Buns from the Bun House in London
  • The 'COKIP-19' by Patisserie de Rouw

Enkele voorbeelden zoals onder andere de limited-edition Chick buns van ‘t Bun House, de Kantonese gestoomde broodjes specialist in Londen. De broodjes zijn beschikbaar van 26 maart tot 4 april om af te halen in het restaurant maar ze worden ook door heel Engeland bezorgd. Maar we kregen ook een persbericht van Patisserie De Rouw in Vught die onder andere komen met hun COKIP-19, met mondkapje natuurlijk! Bekijk de foto’s ter inspiratie.  

Leuk bij beide is het feit dat het gaat om kleinere, luxe lekkernijen. Zoals Arthur de Rouw aangeeft in zijn persbericht zijn de nieuwe Paas-items wat kleiner van formaat, wat in lijn is met een aantal trends die hij spot in de patisserie en die deels veroorzaakt worden door de coronacrisis. Volgens hem zijn het de kleinere, luxe verwennerijtjes die het leven kleur geven 

Leestijd: 2 minuten 

Wij zijn het helemaal met Arthur eens, de kleinere, luxe lekkernijen doen ons denken aan de wereldbekende high tea’s in Engeland. Bekijk deze Instagram post van het Claridge’s hotel maar eens! Daar kun je wel een aantal lekkernijen van op!  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CLARIDGE’S (@claridgeshotel)

Pasen bij ’t Bun House  

Het Bun House van het man-en-vrouw duo Z He en Alex Pefflystaat bekend om hun innovatieve combinaties met traditionele Kantonese smaken en seizoensgebonden broodjes. Liefhebbers kunnen rondom Pasen genieten van een set van drie Easter Chick buns’, gevuld met romige kokosnoot Kaya boter, een zoete Maleisische jam gemaakt met kokosnoot, ei en karamel. Het deeg wordt zorgvuldig gekleurd en ieder broodje wordt afgewerkt met een oranje snavel en rode kam voordat het tot perfectie wordt gestoomd. 

De COKIP-19 van Patisserie de Rouw 

Patisserie de Rouw heeft het paasassortiment uitgebreid met bijzondere chocoladefiguren, waaronder de COKIP-19 met een mondmasker, die met een knipoog verwijst naar de huidige COVID-19 situatie. De grappige gele kip is voorzien van een mondmasker en is letterlijk en figuurlijk goed gevuld. Haar bolle (corona)buikje is gevuld met heerlijke luchtige rijst-crispy. Daarnaast springt het bedrijf van Doris en Arthur de Rouw in Vught met nieuwe innovaties in op de trend van kleinere luxe verwennerijen. Zoals een Moederkloek Kip van melkchocolade, geplaatst in een eischaal van Dulcey chocolade gevuld met luchtige rijst-crispy en notenmelange. De Coole Kip, die is voorzien van een zonnebril. Deze kip is gemaakt van Dulcey chocolade, gevuld met luchtige rijst-crispy en afgewerkt met marsepein. Voor de liefhebbers van diamanten en strakke (3D)designs is er het prachtige diamantvormige 3D-Ei van pure en Dulcey chocolade op een voet van Dulcey chocolade met feuilletine.  

Website: Bun House Patisserie de Rouw

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.