Paradiso | Don’t judge a book by its cover

15-9-2017

In Barcelona op zoek gaan naar een niet te toeristische hotspot is niet makkelijk. De wereldstad die bekend staat om het lekkere eten en drinken en het grote aantal toeristen heeft meer te bieden dan op eerste gezicht te zien is. Het ‘horeca’ deel van de stad, El Borne, biedt genoeg om meerdere avonden en magen te vullen. Don’t judge a book by its cover, Paradiso, het pittoreske pastrami barretje op de carrer Rera Paula, staat niet bekend als beste plek om te dineren maar wel om hun originele cocktails en goede sfeer. Deze speakeasy is bereikbaar door de ijskast deur van de pastrami bar met daarvoor een bewaker. Daarachter kun je echter genieten van ‘drinkbare kunst’.

Secret bar or speakeasy | Paradiso

In de loop van de avond vult de rij zich met lokale en toeristische bezoekers, waarvan de helft geen idee heeft wat komen gaat. De grote witte ijskast deur, die slechts open gaat als  de bewaker dat zegt en ook vlug sluit achter de ingaande of uitkomende personen, creëert een mysterieuze sfeer. De gemiddelde wachttijd op een rustige doordeweekse avond bedraagt ongeveer 20 minuten. Wat het waard is als je het mij vraagt.

De met volledig hout-bewerkte bar en plafond samen met de chesterfield banken en stoelen straalt klasse en sfeer uit. Al het personeel heeft veel kennis over wat er geschonken word en is erg behulpzaam. Elke bekende cocktail is te bestellen, maar het menu staat vol met unieke en onbekende combinaties. Het is zelfs mogelijk een persoonlijke cocktail te laten maken door 3 of 4 favoriete ingrediënten te noemen. De bartenders creëren een ware show, een genot om naar te kijken. Daarnaast heeft elke cocktail een uniek glas. Van pijp tot schatkist, je kan het zo gek niet bedenken of het staat voor je neus. Je mag dan ook wel wat verwachten, de cocktails zijn niet echt goedkoop. Al met al heb ik genoten van mijn bezoek aan Paradiso tijdens mijn vakantie in de grote Catalaanse stad.

Bezoek eens een speakeasy

Niet alleen in Barcelona zijn er speakeasy’s ofwel secret bars te vinden. Vrijwel elke grote stad beschikt over één of meerdere bars met allemaal hun eigen stijl, bijvoorbeeld Door 74 in Amsterdam. Sommige vragen om een wachtwoord of hebben een gastenlijst, andere zijn toegankelijk voor iedereen. Vaak is het verstandig om het te vragen aan een lokale bewoner want het is niet altijd op internet te vinden. Maar als je eens een speakeasy wilt bezoeken kun je op deze lijst van Forbes van 10 secret bars in de wereld eens bekijken. Daarop staat er vast eentje in de buurt van je vakantiebestemming. ^Jimmy Otterdijks 

Website: Paradiso Barcelona

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.