Par Hasard Alkmaar | Kunstzinnig feestje rond de friteszak voor éénjarig bestaan

9-3-2020

 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar
 • Par Hasard Alkmaar

Voor het éénjarig bestaan verrast de Bourgondische friterie de stad met een uniek kunstwerk. Op donderdag 25 april aanstaande is het een jaar geleden dat friterie Par Hasard open ging in Alkmaar. Om het éénjarig bestaan van toepasselijk en kleurrijk te vieren, wordt van de witte friteszak die voor de deur van de vestiging staat een heus kunstwerk gemaakt. Om er echt een Alkmaars tintje aan te geven, zoekt Par Hasard hiervoor een samenwerking met een plaatselijke kunstenaar/tekenaar. Daartoe worden kunstenaars en hobbyisten opgeroepen om via mail foto’s van hun werk te laten zien, waarna een winnaar wordt gekozen die de friteszak mag gaan beschilderen. Gelijktijdig laten ook Par Hasard zelf en de jeugd zich van hun meest creatieve kant zien. Par Hasard heeft namelijk een tekening ontworpen voor een kleurwedstrijd voor de kids. Eind maart kunnen kinderen die kleurplaat ophalen bij de Alkmaarse vestiging. De maker van de winnende kleurplaat krijgt een prijs om nooit te vergeten!

Lees verder om te kijken hoe je kunt deelnemen aan de schilderwedstrijd (van de puntzak) en de kleurwedstrijd voor de kids!

Par Hasard Alkmaar

Anders dan bij de meeste friteszaken, combineert Par Hasard Alkmaar bourgondische gezelligheid en klasse met kwaliteits friture. Hoewel je hier ook gerechten kunt halen of thuis laten bezorgen, hoor je goede frites in principe warm en krakend vers te eten, het liefst ter plekke. En dat is precies waar Par Hasard op inspringt. Want hier krijg je de ambiance en de service die de huisgemaakte, ambachtelijke frites met eigen sauzen, biologische frikadellen en saté van kippendijen verdienen. Een goed glas wijn en een lekker biertje maken de smaakbeleving af. In tegenstelling tot iedere andere frituur in Nederland ligt de nadruk bij Par Hasard op het restaurant en de ontvangst door de gastheer. De ambachtelijk bereide Par Hasard frites zijn inmiddels drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Naast huisgemaakte frites met eigen sauzen en eigengemaakte frikadellen, zijn er tevens klassiekers als fish & chips, Limburgs Zoervleis en bavette van Angus te bestellen. De gerechten van Par Hasard kunnen worden afgehaald en bezorgd; voor thuis, op het werk en op een feestje. Ook als je het eten komt afhalen, kan je aan de bar met een biertje wachten tot je bestelling klaar is.

Bourgondische kunstobjecten

Par Hasard kenmerkt zich door een authentieke, bourgondische uitstraling met bijzondere eyecatchers. Iedere vestiging wordt ontworpen en gerealiseerd door het gerenommeerde kantoor AMA Architecten, de Amsterdamse Meubelmaker en Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier. Olivier ontwierp voor Par Hasard Alkmaar een groot hangende kunstobject voor de 5 meter hoge entree. Hij voorzag de vestiging van schilderijen met bourgondische horecataferelen. Speciaal voor deze Alkmaarse vestiging schilderde hij een kunstwerk met Alkmaarse kaasmeisjes in combinatie met de Par Hasard frites. Dat kunstzinnige aspect wordt nu doorgetrokken naar buiten met een beschilderde friteszak.

De schilder- en tekenwedstrijd

De schilder- en tekenwedstrijd loopt van maandag 16 maart t/m maandag 6 april. Beide winnaars (tekening en beschildering friteszak) worden vrijdag 9 april bekend gemaakt. Op deze dag wordt de friteszak direct beschilderd door de winnaar. Nieuwsgierig? Loop dan zeker even langs bij Par Hasard.

Tekenwedstrijd: de tekening kan vanaf 16 maart worden opgehaald bij Par Hasard Alkmaar. Om kans te maken op de hoofdprijs, moet de tekening vóór 6 april ingeleverd worden.

Schilderwedstrijd: interesse in het beschilderen van de friteszak: stuur jouw ontwerp/idee naar info@cafeparhasard.nl. Stuur je ook wat foto’s van eigen werk mee?

Website: Cafe Par Hasard

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.