Pablo Moleman van ProVeg | Opgenomen in de Food100 als gamechanger

8-10-2019

  • ProVeg International
  • Johma ontwikkelde een eivrije dressing voor één van haar salades met ProVeg
  • Pablo Moleman van ProVeg International

Zijn doel is op den duur alle overbodige eieren uit ons eten halen! Pablo Moleman van ProVEg International werkte met succes samen met Smullers, HEMA, Johma en Remia om hun aanbod te verduurzamen. Voor die prestatie is hij vandaag opgenomen als gamechanger in de Food100 2019. Zijn doel is op den duur alle het overbodige gebruik van eieren uit ons eten te halen.

Hoeveel eieren verwerk jij als chef in je gerechten? Als je een lekker diner kookt, schrik je van de hoeveelheid eieren die je in ijs, gebak en bijvoorbeeld sauzen verwerkt! Ik ben best benieuwd wat voor een alternatieven hiervoor zijn zonder smaakverschil, jij ook? Lees dan welke producten ProVeg al mede  – EIVRIJ – heeft gemaakt! ^Marjolein

ProVeg | Overbodig gebruik van eieren verminderen

“Het is intussen steeds beter bekend dat we minder vlees moeten eten, maar wat minder mensen weten is dat er eieren zitten in heel veel producten waar ze niet in hoeven zitten. En gelukkig is het technisch mogelijk die overbodige eieren uit de producten te halen zonder smaakverschil. Daarom focus ik me op het eivrij maken van bijvoorbeeld sauzen, koekjes en ijs. Door de eieren te vervangen kunnen we heel veel CO2 besparen en tienduizenden kippen een leven in de bio-industrie besparen. En de consument hoeft daar helemaal niets voor te doen”, aldus Pablo Moleman, Manager Food Industry en Foodservice bij ProVeg Nederland.

Voorbeelden van EIVRIJ

HEMA verving op aandringen van ProVeg haar appelkruimeltaart voor een eivrije versie, Johma ontwikkelde een eivrije dressing voor één van haar salades, de kantines van onder meer het Amsterdam World Trade Center en Accenture gebruiken standaard eivrije mayonaise. ProVeg Nederland werkt op dit moment met diverse voedselfabrikanten samen om ook hun aanbod eivrij te maken. De nieuwe producten zijn binnenkort op de markt te verwachten. Pablo hielp daarnaast bekende Nederlandse bedrijven te debuteren op de vegan markt, zoals New York Pizza, Smullers en Coffee Company.

Website: ProVeg

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.