Oud Amsterdamsch Gouden Eeuw Diner

14-11-2014

De Old Amsterdam Food Tour en restaurant MOES organiseren op zondag 23 november het Gouden Eeuw Diner met Marleen Willebrands.

Verhalen uit de Gouden Eeuw

In het souterrain van een pakhuis uit 1646 wordt er een maaltijd gekookt naar origineel 17de-eeuws recept. Zoals gebruikelijk in die tijd zal deze in de middag geserveerd worden. Tussen de gangen door worden verhalen verteld over eetgewoontes, tafelmanieren en de aanwezigheid van voedsel in de stad. Culinair historica en publiciste Marleen Willebrands (o.a. De Verstandige Kok en –binnenkort- Het Grachtengordelkookboek) zorgt voor de recepten en is aanwezig om tussen de gangen door tekst en uitleg te geven. Studenten van het conservatorium, afdeling oude muziek,  zorgen voor de muzikale omlijsting.

Menu

De gasten kunnen onder andere genieten van oesters, krijgen een amuse met rillette van krab, tersey met spiering, zoete kippenpastei, salade met pastinaken, Blanc manger & roggebroodijs en Hippocras met dragees.

Gewoonten

Omdat het niet gebruikelijk was om aan het eind van de Middeleeuwen een vork op tafel te hebben zal er alleen een lepel liggen. Aan gasten wordt gevraagd om zelf een (zak)mes mee te nemen, ook naar de gebruikelijke normen uit die tijd.

Locatie: MOES, Prins Hendrikkade 142-sous, 101 AT Amsterdam
Datum & Tijd: Zondag 23 November, 14.00 tot 18.00 uur
Reserveren is noodzakelijk via reserveren@totmoes.nl

Bron: farmingthecity.net

Website: www.facebook.com/totmoes

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.