OpenTable en KAYAK | ‘Will fly for food’ lijst met 25 restaurants

1-10-2019

  • Brasserie Van Speyk op ´Will fly for food´ lijstje
  • OpenTable - desktop

Hoe ver ben jij bereid te reizen voor eten? Op 1 oktober gaven OpenTable en KAYAK hun ‘Will fly for food’ lijstje met  25 restaurants die het waard zijn om voor te reizen. Deze restaurants bezorgen fijnproevers over de hele wereld, variërend van Australië tot Canada, Japan, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en heel Europa en Amerika, authentieke restaurant ervaringen.

Dit lijstje werd uitsluitend gegenereerd vanuit recensies die zijn verzameld tussen 1-7-2018 en 30-6-2019 op Open Table. De steden werden gekozen op basis van de top 50 populairste bestemmingen op KAYAK’s lijst voor reizen tussen 1 juli 2019 tot 31 december 2019. Alle restaurants met een minimale gemiddelde score en bepalende recensies zijn meegenomen in de overweging. De gemiddelde score bestaat uit verschillende kritiekpunten, waaronder de algemene score, de invloed van recensies, het totaal aantal recensies en de algemene regionale score. De restaurants die vervolgens in aanmerking zijn gekomen, zijn gescoord en gesorteerd op basis van het kenmerk “lokale parel”. In Amsterdam staat brasserie Van Speyk op dit lijstje!   

Bovendien heeft OpenTable, tussen 19 juni en 24 juni, een enquête met 2 vragen op hun website geplaatst, waar gebruikers werden gevraagd of zij ooit voor eten hebben gereisd. Lees verder om de resultaten daarvan te lezen!

‘Will fly for food’ lijstje | 25 restaurants die het waard zijn om voor te reizen

De ‘Will fly for food’ lijst is een mix van lokale favorieten en hotspots en combineert deze met details over de eventuele reis die er voor gemaakt moet worden, zoals vluchtprijzen en vertrektijden om je restaurant reservering op tijd te halen. Daarnaast geven OpenTable en KAYAK tips over lokale gebruiken zoals de hoogte van de fooien en doen zij aanbevelingen over gerechten die men zou moeten proberen. Zo kunnen echte foodies hun volgende reis vol vertrouwen plannen op basis van KAYAK’s meest populaire bestemmingen.

“Reizigers zijn steeds meer op zoek naar authentieke ervaringen. Daarom hebben we besloten samen met KAYAK een gids te maken die tips en aanbevelingen voor reizigers bundelt”, aldus Adrian Valeriano, Vice President OpenTable . “Van waar te eten en wat te bestellen tot wanneer te boeken en hoe er te komen; ons doel is om de restaurantkeuze in ’s werelds meest populaire steden nog eenvoudiger te maken.”

Om te ontdekken hoe reizigers en fijnproevers hun culinaire locaties kiezen, hebben KAYAK en OpenTable een internationale enquête uitgevoerd waar 1005 Nederlanders aan hebben deelgenomen. In 2019 zijn 23.400 mensen uit 22 verschillende landen gevraagd naar hun reisactiviteiten. 1005 Nederlanders tussen 18 en 65 jaar oud  die de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen op basis van leeftijd, geslacht en geografie hebben de enquête voltooid. De enquête is vertaald naar het Nederlands voordat deze werd verzonden naar de Nederlandse respondenten. De gegevensverzameling vond plaats tussen 3 januari 2019 tot en met 10 januari 2019, door middel van een online enquête.

Een aantal belangrijke resultaten van het onderzoek:

  • Nederlanders willen reizen voor een goede maaltijd. 52 procent van de Nederlanders geeft aan dat onder andere de kwaliteit van het eten een reden is om een bepaalde bestemming te bezoeken. 20 procent stelt zelfs dat het eten de belangrijkste criteria is bij het kiezen van een vakantie.
  • Nederlanders geven het grootste gedeelte van hun vakantiebudget uit aan eten. 46 procent van de Nederlanders zeggen dat uiteten in restaurants en eten en drinken in het algemeen, naast accommodatie en vluchtkosten, de grootste uitgave is op vakantie. Bovendien stelt 59 procent dat men meer bereid is geld te besteden aan een restaurant ervaring op vakantie dan in eigen land.
  • Nederlanders zoeken naar lokaal versus vertrouwd. 42 procent van de Nederlanders geeft aan dat wanneer zij op vakantie zijn, zij liever de lokale keuken willen proeven dan het eten waar zij al bekend mee zijn. 62 procent zegt zelfs dat het hen in staat stelt om de lokale cultuur zo beter te begrijpen.

Website: OpenTable en KAYAK

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.