Open Meals | Sushi teleporteren van Tokyo naar Austin

22-3-2018

Open Meals is een bedrijf uit Japan dat zich bezig houdt met het digitaliseren van eten. Zij waren onlangs aanwezig bij het South by Southwest Conference & Festivals (SXSW) in Austin, Texas, om te laten zien dat het mogelijk is om sushi te teleporteren van A naar B. Bijzonder om te zien hoe ver de technologie tegenwoordig al is en de sushi die uiteindelijk gemaakt werd door de robotarm is perfect voor op Instagram, Twitter en Facebook!

Open Meals | The food version of iTunes

Het was de eerste keer dat Open Meals hun prototype aan het publiek liet zien. Onder de naam ‘SUSHI TELEPORTATION Tokyo à Austin’ lieten ze zien wat er voor nodig is om een stukje sushi uit Japan, binnen enkele minuten in Amerika op je bord te hebben. Allereerst maken ze gebruik van een database waar data met betrekking op eten verzameld wordt. Deze data moet wel verzameld worden, dus moeten maaltijden van top tot teen gescand worden op kleur, smaken, ingrediënten, voedingsstoffen etc.. Nadat de database gevuld is, is er een 3D pixel food printer die met deze gegevens het eten kan uitprinten, op welke locatie dan ook. In contact met Open Meals geven zij aan dat het concept nog een stapje verder gaat, zij willen de ‘food version of iTunes’ creëren. Het teleporteren van sushi is de eerste prototype van de Pixel Food Printer, die ‘pixel cubes’ injecteert die gezamenlijk een sushi vormen. Het ultieme goal van Open Meals is het bouwen van een Food Base (hun food database) en dit delen, downloaden en opeten….

Check hier hun uitleg van het Open Meals concept:

Instagrammable

Buiten het feit dat het ontzettend gaaf is dat ook astronauten in de ruimte in de toekomst kunnen genieten van verse sushi, kunnen de prototypes die te zien waren op de conferentie ook nog eens mee in de categorie ‘Instagrammable Food’. Op dit moment ziet het eten eruit alsof het rechtstreeks uit een ouderwetse mario-game komt. Ook wij moeten gissen of het lekker smaakt, maar dat maakt  niet uit. Instagram heeft ons het afgelopen jaar immers allang geleerd dat iets wat het goed op foto’s doet minimaal even veel waard is.

Website: Open Meals

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.