Online hilarische benefietquiz | Help het stamcafé de Coronacrisis door

25-3-2020

Afgelopen zaterdag 21 maart vond de eerste editie plaats van de ‘andere quiz’ een benefietquiz voor je favoriete stamkroeg. 6.000 Nederlanders deden mee en doneerde ruim 30.919 euro voor kroegen en andere horecazaken die nu gedwongen gesloten zijn. En aanstaande zaterdag, 28 maart om 20:00 uur begint de tweede editie! Dus als jij straks nog een biertje wilt kunnen drinken in je favoriete kroeg, of eten in dat overheerlijke restaurant op de hoek? Doe dan mee aan deze benefietquiz! Zo help je je favoriete horecagelegenheid deze moeilijke tijd door. Je bepaalt namelijk zelf welke horecagelegenheid je wilt steunen!

Initiatief van ‘De Andere Quiz’, die normaal gesproken gezellig in cafés wordt gespeeld. Leuk idee dat de deelnemers rechtstreeks doneren aan hun eigen stamkroeg, restaurant of sportkantine. Misschien is het een idee voor de horeca die donaties ontvangen om ook ‘borrelboxen’ voor tijdens het spelen te verkopen!

Speel de benefietquiz voor de horeca online vanuit huis of via groeps-app of telefoon

Via een livestream worden er 60 vragen afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes aan bod komen. Je kan net als in de kroeg spelen met jouw quizteam. Niet door bij elkaar te zitten, maar wel door met elkaar te communiceren in een groeps-app of via de telefoon. De antwoorden stuur je in via een formulier op onze website. Na de quiz hopen initiatiefnemer Jeroen Brouwer en zijn broers binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken. Er zijn geen prijzen te winnen, wel veel plezier! Opgeven om deel te nemen kan hier.

Op hun website ‘De Andere Quiz’ geven de broers de reden waarom ze deze benefietquiz organiseren: “Corona crisis in Nederland, alle horeca dicht en zelfs de scholen sluiten. Oei, toen werden ineens al onze bedrijfsuitjes geannuleerd en ook de horeca neemt voorlopig geen quiz meer af. Hierdoor kwamen we met een groot dilemma te zitten. De enige inkomstenbron die we overhielden waren de vaste abonnees bij de horeca. Maar ja, je kan die nu toch geen geld vragen als ze de quiz niet eens kunnen spelen en ondertussen zelf helemaal geen inkomsten hebben…”

Zo werd het idee van een quiz online spelen snel geboren!  Enkele uitspraken op hun website:

“Jongens, ik weet niet wat me overkomt! Ik krijg ineens heel veel donaties van gasten die aan jullie quiz mee doen. Bij deze wil ik jullie persoonlijk echt uit de bodem van mijn hart bedanken voor dit initiatief! Heel veel succes en echt, heel erg bedankt!”

“Hallo, wat was het leuk gisteravond. Ik zat alleen op de bank maar voelde mij even niet alleen.”

“Was heel tof! Leuke quiz, live chat handig, ondertussen met elkaar beeldbellen. Erg leuk! Voor herhaling vatbaar! Dank, mannen!”

Website: De Andere Quiz

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.