Online boodschappendienst Jeqqo bezorgt lokale delicatessen en ondersteunt de horeca in Rotterdam

11-5-2020

  • Online boodschappendienst Jeqqo in Rotterdam -credit SmaakMakers CompagnieOnline boodschappendienst Jeqqo in Rotterdam -credit SmaakMakers Compagnie

In Rotterdam levert de online boodschappendienst Jeqqo sinds een maand niet alleen reguliere boodschappen, maar vooral op delicatessen van lokale horeca en retailers aan huis. De boodschappen worden geheel volgens coronamaatregelen bezorgd aan huis, door horecamedewerkers die anders noodgedwongen thuis zaten. Van vers brood van Jordy’s Bakery tot wijnen van Wijn aan de Kade en volledige kaasplanken van Booij Kaasmakers. Maar ook cocktails van Mailtails, de appeltaart van Dudok, DIY pizza pakketten van Sugo, diners van Het Schielandhuis en Reijngoud. Dankzij Jeqqo houden Rotterdammers en omwonenden het de komende weken nog wel vol op de eigen terrassen.

Online boodschappendienst Jeqqo | Lokale steun

Jeqqo is een initiatief van Teun.works, Cum Laude Events, Shiftly en AenF horeca uitzendbureau. Jeqqo is ontstaan door de coronacrisis met als primaire doel horecamedewerkers aan het werk te houden. Dankzij Jeqqo komen consumenten op een veilige manier aan dagelijkse boodschappen én hebben zij keuze uit diverse nicheproducten waar men normaal gesproken een blokje voor omrijdt. Supermarkten hebben meer ademruimte, horecamedewerkers hoeven niet stil te zetten én lokale ondernemers draaien omzet. Ouderen en mensen met een vitaal beroep hoeven géén bezorgkosten te betalen. Al met al creëert Jeqqo een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.

Roelant ten Dam, medeoprichter Jeqqo: “Als de horeca dicht is, zit ons personeel thuis. Dit is natuurlijk geen optie. We staken de koppen bij elkaar, voegden ons netwerk, kennis en ervaring samen en sinds een maand zijn we live. Steeds meer Rotterdammers steunen locals via Jeqqo en steeds meer ondernemers melden zich aan bij de boodschappenbezorgdienst.”

Zo worden er vanaf vandaag ook dagelijkse boodschappen bezorgd vanuit Jumbo filiaal Daalhuizen. Ook Herman Hell, mede-eigenaar van Sugo, is te spreken over de samenwerking: “Jeqqo is in feite het antwoord op de coronaperikelen, evenals ons nieuwe product: Sugo afbakpizza. Waar je eerst verse pizza’s kon afhalen, bezorgt Jeqqo nu ons verse pizzadeeg én toppings als een DIY box.”

Website: Jeqqo

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.