‘One table restaurant’ | Restaurant Nayolie by Kelvin Lin in Voorschoten

28-5-2020

  • Chef Kelvin Lin van restaurant Nayolie by Kelvin Lin in Voorschoten
  • Het gerecht 'Dry Tom Yam' bij restaurant Nayolie by Kelvin Lin
  • Een gerecht van langoest, abalone en Salty Fingers van restaurant Nayolie by Kelvin Lin

Chef Kelvin Lin opent op 4 juni 2020 een uniek ‘one table restaurant’ in zijn toprestaurant Nayolie by Kelvin Lin in Voorschoten. Door de anderhalvemeter-regelgeving rond het coronavirus kan de ondernemer in zijn kleine zaak, waarin hij de modern Aziatische keuken voert, maar een zeer beperkt aantal gasten ontvangen. Daarom vervangt hij alle tafels door één grote tafel die exclusief te reserveren is voor maximaal 4 personen. Het is voor zover bekend het enige ‘one table restaurant’ in Nederland waar gasten niet in de keuken, maar in de bestaande restaurantruimte met hun eigen gezelschap eten aan de enige tafel in het restaurant.

One table restaurant

De regelgeving rondom de bestrijding van het coronavirus en de anderhalvemeter-maatregelen hebben grote consequenties voor een kleine zaak als Nayolie. Chef-eigenaar Kelvin Lin: “Per 1 juni 2020 mag Nayolie weliswaar open, maar op de kleine oppervlakte die ik ter beschikking heb, kan ik maar een zeer beperkt aantal gasten ontvangen. Ik heb daarom besloten om maar één tafel te plaatsen. Deze chef’s table kan exclusief gereserveerd worden voor een gezelschap van 2 tot 4 personen. Omdat de tafel zeer ruim ingedekt kan worden met 1,5 meter afstand tussen de gasten, kan er ook gereserveerd worden door een samengesteld gezelschap en hoeven alle gasten niet uit één huishouden te komen. Eén gezelschap van bijvoorbeeld vier vrienden of twee vriendenstellen is hierdoor mogelijk en toegestaan volgens het corona-protocol en de Veiligheidsregio. Voor zover ik kan nagaan is Nayolie het enige ‘one table restaurant’ in Nederland waar gasten niet in de keuken, maar in de bestaande restaurantruimte met hun eigen gezelschap eten aan de enige tafel in het restaurant.”

Chef’s table op basis van ‘omakase’

Kelvin Lin: “In de setting van een Japanse Izakaya kook ik een geweldig 7-gangenmenu met luxe en hoogwaardige ingrediënten en rijke smaken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore. Het wordt echt mijn paradepaardje waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kan. Het menu wisselt regelmatig, voorbeelden van producten die ik gebruik zijn langoustines van de Faroer eilanden, schelpdieren als abalone, toro, het smaakvolle buikstuk van de bluefin-tonijn en Miyazakigyu A5, de top van Japans wagyu-vlees. De natuur speelt een grote rol in mijn menu. Planten, kruiden en bloemen bepalen mede de smaak en de opmaak en daarom heeft Koppert Cress gezorgd voor een binnentuin met bijzondere planten waarvan ik dagelijks vers kan oogsten en die naast een luchtzuiverende werking ook zuurstof leveren. Gasten dineren in het restaurant te midden van deze planten- en bloemenpracht. De gerechten worden gepresenteerd op prachtig handgemaakt servies dat geïnspireerd is op de natuur en dat Esther Been van Maravilla exclusief voor mij ontwierp. Het menu wordt geserveerd op basis van ‘omakase’, een Japanse wijze van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kennis en kunsten van de chef. Het is een echte one man show, waarbij ik kook, uitserveer, de gerechten toelicht en dranken inschenk. En bij mooi weer kunnen de gasten desgewenst buiten op het terras eten.”

De one man show van chef Kelvin Lin is drie dagen per week beschikbaar

De chef’s table is alleen beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag voor een gezelschap van 2 tot 4 personen. Het 7-gangenmenu kost € 125,- per persoon exclusief dranken. Meer informatie is te vinden op de website van Nayolie.

Take away blijft

De afgelopen periode waarin het restaurant verplicht gesloten was, verzorgde Kelvin Lin met veel succes afhaalmaaltijden. Ook na 1 juni kan de gast na bestelling vooraf op vrijdag en zaterdag blijven genieten van maaltijden voor thuis. Meer informatie is te vinden op de website van Nayolie onder Dinner by Kelvin Lin @ home.

Over Kelvin Lin en Nayolie

Kelvin Lin (1980) werd geboren in Groningen, uit Chinese ouders. Na in het restaurant van zijn ouders gewerkt te hebben vertrok hij naar Azië om ervaring op te doen in de keukens van toprestaurants. Terug in Nederland nam hij als patron-cuisinier restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) van zijn ouders over. Zijn onderscheidende moderne Aziatische keuken resulteerde in hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen en lovende recensies in landelijke dagbladen. In 2014 verkocht hij Red Chilli, waarna hij in 2015 Nayolie in Voorschoten opende. Aanvankelijk als lunchroom en sinds juli 2019 als restaurant onder de naam Nayolie by Kelvin Lin met een onderscheidende modern Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore.

Website: Nayolie by Kelvin Lin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.