Onderzoek naar hoe gasten coronaproof uiteten gaan tussen plexiglas horeca schermen ervaren

26-6-2020

  • Plexiglas horeca schermen van Kunststofplatenshop
  • Plexiglas horeca schermen van Kunststofplatenshop

Hoe maak je jouw horecagelegenheid coronaproof, met behoud van zoveel mogelijk vierkante meters en tafels? Met plexiglas schermen tussen de tafeltjes bescherm je jouw klanten en personeel tegen de verspreiding van het coronavirus. Ontdek hoe je een restaurant of café op een ruimtebesparende manier coronaproof maakt.

Multiscope deed in opdracht van Kunststofplatenshop.nl onderzoek naar hoe de gasten van de horeca het gebruik van plexiglas horeca schermen ervaren. Aangezien we tot er een vaccin is ontwikkeld nog zullen moeten dealen met het besmettingsgevaar zijn de plexiglas schermen misschien wel een oplossing voor met name horecabedrijven met een klein oppervlakte. Een groot deel van de gasten geeft in ieder geval aan het naleven van de 1,5 meter belangrijk te vinden maar een deel daarvan ervaart de plexiglas schermen als een goed alternatief.  

Leestijd: 2 minuten

Plexiglas horeca schermen als alternatief voor anderhalve meter

Sinds 1 juni mogen cafés en restaurants weer open, onder bepaalde voorwaarden. Zo moet iedereen reserveren, stelt het personeel van tevoren vragen over de gezondheid en is een maximum van 30 gasten toegestaan. Daarnaast is de belangrijkste maatregel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Vooral voor de kleine horecaondernemer een grote uitdaging, aangezien velen momenteel omzet mislopen of zelfs niet open kunnen. Onderzoeks- en adviesbureau TNO onderzoekt nu of plexiglas schermen een goed alternatief zijn voor de anderhalve meter.

Wat klanten vinden van een plexiglas scherm in de horeca

In opdracht van Kunststofplatenshop.nl onderzocht multiscope hoe de gemiddelde Nederlander denkt over een bezoek aan een restaurant of café tijdens de COVID-19-pandemie. Hieruit bleek dat ruim 41 procent van de ondervraagden die niet van plan is om een horecagelegenheid te bezoeken, eerder geneigd is dit wél te doen als er horeca schermen van plexiglas tussen de tafels staan. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden gaf aan de anderhalve meter afstand maatregel erg belangrijk te vinden. Daarbij ziet 29% van de ondervraagde 55-plussers het gebruik van horeca schermen als oplossing voor de anderhalve meter maatregel. Ook gaf 24 procent van de ondervraagden aan dat zij graag willen dat het horecapersoneel gebruikmaakt van mondkapjes bij het opnemen en uitserveren van bestellingen.

Waarom plexiglas scherm in de horeca gebruiken?

De plexi horecaschermen op voet van Kunststofplatenshop.nl zijn een ruimtebesparende oplossing om horecapersoneel en klanten tegen pandemische ziekteverwekkers te beschermen. Deze schermen op voet zijn makkelijk verplaatsbaar en veilig en eenvoudig te monteren. Daarnaast ogen de plexi horeca schermen professioneel en aantrekkelijk. Bijkomend voordeel is dat de schermen ook fungeren als divider, waardoor horecabezoekers meer privacy hebben. Omdat de schermen de verspreiding van hoest- en niesdruppels tegengaan, is de kans groot dat deze plexiglas schermen wel degelijk definitief als veilig alternatief voor de anderhalve maatregel worden gezien. Als de uitkomsten van het TNO-onderzoek positief zijn, betekent dit dat kleinere ondernemers die nu hun zaak nog hebben gesloten, ook weer hun deuren kunnen openen voor publiek. En, dat restaurant- en caféhouders hun oorspronkelijke tafelindeling kunnen aanhouden.

Behalve plexiglas horeca schermen kun je ook een contactloze ontsmettingszuil bij  Kunststofplatenshop.nl kopen.

Website: Online Plastics Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.