Omakaseed at Plant Bar in New York

21-4-2022

  • Omakeesed at Plant Bar

Omakaseed at Plant Bar, een plantaardige omakase diner experience die op 30 april in de buurt NoMad in New York City wordt geopend, brengt wereldwijde smaken en verse plantaardige ingrediënten naar New Yorkers en bezoekers van over de hele wereld. De unieke eetervaring wordt gelanceerd in samenwerking met SimpleVenue, een experiential agency dat concepten voor eten en drinken verbindt met locaties van wereldklasse, en Vegan Warrior Project, een organisatie die restaurants helpt hun keukencapaciteit te maximaliseren door hen te verbinden met plantaardige delivery concepten. De op Japan geïnspireerde service gaat beschikken over een sushibar met acht zitplaatsen en vijf aanvangstijden per avond. Ze serveren een omakase menu samengesteld door de chef-kok op basis van seizoensgebonden, verse ingrediënten.

Voor wie naar New York gaat of er woont en op zoek is naar een bijzondere veganistische experience, klinkt Omakaseed at Plant Barr als een concept om op je to-go-to-wish lijstje te zetten!

2 minuten lezen

Omakaseed at Plant Bar | Op het menu

De frisse kijk bij Omakaseed at Plant Bar op plantaardig dineren wordt geleid door executive chef Roberto Romero, een ervaren Michelin-sterrenchef met een passie voor plantaardige culinaire innovatie. Bij de opening kunnen gasten gerechten proeven zoals Vegan Nigiri, Miso Soup, Potato Matcha Soup, Sunomo Style Pulled Oyster Mushroom Salad, Watermelon Tuna with Pickled Kelp en andere plantaardige op Japan-geïnspireerde gerechten. Op de cocktailkaart staan speciale cocktails met vers fruit en groenten, zoals: ‘Feel the Beet’, ‘Practice What you Peach’, ‘Who’s Your Edamame’, ‘Green Goddess’ en ‘Mint to Be’.

“Na het succes van Sushi by Bou, gaan we nu enthousiast Omakaseed lanceren in samenwerking met het Vegan Warrior Project,” aldus Erika London, President bij SimpleVenue. “Onze passie is het tonen van de ongelooflijke smaken van de aarde door middel van onze plantaardige gerechten, en met Omakaseed hebben we een baanbrekend concept in de veganistische foodscene met een intieme setting gecreëerd.”

“Elke omakase gang zal eclectische wereldwijde smaken bevatten,” aldus Jorge Pineda, chef bij Omakaseed en Executive Chef bij het Vegan Warrior Project. “Ons menu wordt wekelijks zorgvuldig samengesteld op basis van wat er seizoensgebonden beschikbaar is en op het hoogtepunt is qua smaakprofiel, waardoor onze gasten een eetervaring krijgen die de complexiteit van elke veganistische sushigang blootlegt. Het veganistische sushi-concept wordt hierdoor volledig getransformeerd.”

Over Omakaseed bij de Plant Bar

Omakaseed brengt een experience in uit eten gaan en een unieke flair voor service naar een ondergewaardeerde markt van de plantaardige gemeenschap. Met een focus op vegan, op Japan geïnspireerde omakase, streeft Omakaseed ernaar om de missie van het team achter Sushi By Bou voort te zetten, door Omakase Style service naar de massa’s te brengen, inclusief veganisten en vegetariërs. Zij richten zich op natuurlijke, minimaal verwerkte ingrediënten en het benadrukken van seizoensgebonden en lokale producten. Omakaseed legt de nadruk op een bewuste keuken, en het uitbreiden van het palet van iedereen die bij hun komt, veganist of niet. Omakase at Plant Bar is gevestigd in de Plant Bar op 1204 Broadway, New York, NY 10001.

Een link naar alle vegan concepten waarover we de laatste Jaren hebben geschreven.  

Website: Omakaseed at Plant Bar  

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.