Nuna ijslolly kan zo het museum in!

15-1-2015

  • Nuna.ijs
  • Nuna
  • Nuna2
  • Nuna3

Is Nuna de volgende trend op gebied van ijslollies? Nuna is een ijslolly gemaakt door een team van specialisten op culinair gebied en op het gebied van architectuur, design en wetenschap.

Het Nuna Design, ‘Vorm volgt smaak’

Nuna ijslolly’s zijn uniek. Het kristal / de piramidevorm is slechts het startelement in de designwereld van Nuna. Het is de bedoeling dat je de sensatie ondergaat van ijskristallen die barsten op de tong, terwijl de kristallen tegelijkertijd een unieke en intense tintelingen in de mond veroorzaken. De visuele ervaring van het kristal / de piramidevorm moet dus overgaan in een zintuiglijke ervaring op de tong. Het moet dus een avontuur voor de tong zijn. Dit wordt mede bereikt door het gebruiken van technieken uit de moleculaire keuken. Het team achter Nuna heeft als intern thema voor de productontwikkeling ‘Vorm volgt smaak’. De ijslolly heeft een bamboe handvat dat een stevigere grip biedt dan de typische smalle ijsstokjes.

De smaken van Nuna

Het team achter Nuna wil een onbeperkte variatie aan smaken gaan aanbieden: seizoensgebonden, regionaal en afhankelijk van de aard van de gelegenheid. Het ijsje wordt gemaakt van biologisch vers fruit, vruchtensappen en geselecteerde kruiden voltooien smaken waar nodig. Sommige smaken bevatten alcohol – hierdoor verandert de ijslolly in een bevroren cocktail op een stokje. Er wordt momenteel gewerkt aan de volgende smaken: Frambozen, Aardbeien Munt, Peer Gember, Bloedsinaasappel Honing, Mango Citroen, Perzik Limoen, Matcha (groene thee) met citroengras, Appel Kardemom, Cosmopolitan, Campari & Gember Sinaasappel, Mojito en Wodka Limoen.

Waar kunnen we een Nuna ijslolly straks proeven?

Nuna wordt dit jaar langzaam uitgerold als product; Nuna zal worden aangeboden tijdens van geselecteerde kunstopeningen (Nuna werd al tentoongesteld als een designobject in MART (Italië), Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst van Trento en Rovere), modeshows, muziekfestivals en in geselecteerde clubs, bars enz. De mogelijke steden waar Nuna zal worden gelanceerd zijn Berlijn, New York, Miami en Londen en Tokio.
Zo’n mooi ijsje kan toch rechtstreeks zelf het museum in?

Website: Nuna

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.