NoHouseWine | Vijf wijnen die huizen bouwen in Zuid-Afrika

28-3-2024

  • The 5 wines of NoHouseWine - credits Tony DočekalThe 5 wines of NoHouseWine - credits Tony Dočekal
  • NoHouseWine - credits Tony DočekalNoHouseWine - credits Tony Dočekal

Henk Jan Beltman, voorheen chief chocolate officer Tony’s Chocolonely, herlanceert impact brand NoHouseWine. Een wijnmerk met een belangrijke missie: huizen bouwen in Zuid-Afrika voor hen die geen huis hebben.

Leestijd: 2 minuten

Missie van de eigenaren van impact brand NoHouseWine

In Zuid-Afrika missen nog altijd zo’n 200.000 mensen de belangrijkste bouwstenen in hun leven, en daarmee niet alleen onderdak en dus een huis, maar vooral een thuis, stabiliteit én de kans om de beste versie van zichzelf te worden. Met iedere verkochte fles wijn wordt er een steen gelegd en de basis voor een betere toekomst – one bottle at a time. NoHouseWine lanceert een vijftal wijnen die vanaf nu te koop zijn, onder andere via NoHouseWine.com.

Steengoeie wijn | Uit en voor Zuid-Afrika

Met het openen van een fles geniet je niet alleen van toegankelijke kwaliteitswijn, maar bouw je mee aan de huisvesting en toekomst van de armste mensen in Zuid-Afrika. Dit gaat zeker niet alleen over druiven en fermentatie; het gaat over het bouwen van een toekomst, fles voor fles. Samen met de NGO Stichting Homeplan bouwt NoHouseWine mee aan de toekomst van hen die het het hardst nodig hebben in Zuid-Afrika én richt zij zich ook volledig op Zuid-Afrika. Het land waar ook de wijnen vandaan komen. Het uiteindelijke doel is om een significante bijdrage te leveren aan het oplossen van het daklozenprobleem in Zuid-Afrika. Daarom schenkt NoHouseWine per verkochte fles een steen aan Homeplan, waarmee Jeroen Tebbe, bedenker van NoHouseWine en zoon van wijlen Jan Tebbe – de initiële founder van de stichting Homeplan, verder kan bouwen. En dat is hard nodig, want ondanks het feit dat Homeplan en zijn lokale partners inmiddels wereldwijd al meer dan 4.000 huizen hebben gebouwd, hebben zo’n 200.000 mensen in Zuid-Afrika nog altijd geen plek die zij thuis kunnen noemen.

“Samen de wereld een klein beetje mooier maken, dat is het enige doel van NoHouseWine”, aldus Henk Jan Beltman

Geliefde huiswijn

De no-nonsense wijnen worden geproduceerd door Boekenhoutskloof (opgericht in 1776), volgens NoHouseWine een van de beste wijnmakers van Zuid-Afrika. Delta Wines, de grootste wijnimporteur van Nederland, heeft de logistiek voor NoHouseWine op zich genomen. Wijnmaker en drijvende kracht van Boekenhoutskloof Marc Kent ontwikkelde samen met top-sommelier van Restaurant SAAM Koen van der Plas (Gault & Millau, Sommelier van het Jaar 2019 & Michelin, Sommelier Award 2020) het NoHouseWine portfolio, met daarin de volgende wijnen:

  • Die frisse witte – strak – sappig – citrus, mix van Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en Chardonnay
  • Die stevige witte – rijk – rond – kruidig, een Chenin Blanc
  • Die fruitige rosé – soepel – fris – bloesem, Cinsault
  • Die soepele rode – frivool – fris – sappig, Cinsault
  • Die volle rode – krachtpatser – rijp – kruidig, Syrah (Shiraz)

Henk Jan Beltman: “Door het enorme wijnassortiment in supermarkten, is het voor de consument niet altijd even makkelijk om een wijn uit te kiezen. Zeker ook omdat de herkenning laag is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld biermerken, frisdranken of sterke drank. Consumenten zijn gebaat bij een betrouwbaar merk, een wijnmerk dat herkend wordt en geliefd is. Dat hopen wij met NoHouseWine te kunnen creëren. Niet alleen in de supermarkt, maar ook in de kroeg en het eetcafé – waar je tot op heden toch vaak nog afhankelijk bent van de keuzes van het personeel.”

Website: NoHouseWine

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.