Night of the Century | Unieke samenwerking tussen DeFabrique, XSAGA en Restaurant Basiliek

17-5-2021

  • Night Of The Century by DeFabrique
  • Night Of The Century by DeFabrique - ©Floris Heuer
  • Night Of The Century by DeFabrique - ©Floris Heuer
  • Night Of The Century by DeFabrique

DeFabrique in Utrecht bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd tijdens Night of the Century. Speciaal voor deze gelegenheid werken DeFabrique Evenementenlocatie, XSAGA en Restaurant Basiliek samen om een ode te brengen aan de historie van het pand. Van 10 t/m 20 juni beleef je een unieke experience en culinaire reis door de tijd.

Leestijd: 2 minuten

Night of the Century | Getuige van een spannend liefdesspel

Jan van Eck, initiatiefnemer DeFabrique: “Eindelijk gaat Nederland van het slot en mogen we weer uiteten, ontmoeten en beleven. Een mooier moment om het 100-jarig bestaan van de oude mengvoederfabriek en daarnaast het 20-jarig bestaan van DeFabrique Evenementenlocatie en XSAGA te vieren is er niet. Met deze unieke eetervaring vieren we niet alleen onze jubilea. We willen gasten vooral trakteren op een unieke live experience. Iets wat iedereen zo lang heeft moeten missen.”

Tijdens de ‘avond van de eeuw’ zijn bezoekers live getuige van een spannend liefdesspel tussen de Grande Dame van Utrecht en de stoere Fabriek in Maarssen. Een liefde die begon in 1921, toen de eerste steen van deze rauwe en industriële locatie werd gelegd. Zijn stem wordt verklankt door acteur Barry Atsma en Noortje Herlaar vertolkt de Domtoren. Tijdens elke gang en scène kom je meer te weten over het liefdespaar, maar ook hoe de (culinaire) geschiedenis van Utrecht en Nederland zich de afgelopen eeuwen ontvouwde.

Restaurant Basiliek zorgt voor een iconisch diner

Michelinsterrenchef Rik Jansma en zijn vrouw Tabitha van Restaurant Basiliek nemen gasten mee op een culinaire reis. Een fantastisch diner met prachtige wijnen die allemaal worden gepresenteerd in een unieke ruimte en worden geïntroduceerd door een eigen historisch verhaal.

Eenmalige samenwerking

Night of the Century vindt plaats van 10 t/m 20 juni. Per avond zijn er twee tijdsloten beschikbaar voor maximaal 30 personen. Kan Night of the Century uiteindelijk niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen? Dan wordt de live experience verplaatst naar een andere datum. Meer informatie en tickets vind je op de website.

Website: De Fabrique XSAGA Restaurant Basiliek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.