Nieuwe horeca-hotspot van Felix Meritis | Shaffy Restobar

4-10-2021

  • Shaffy RestobarShaffy Restobar
  • Shaffy RestobarShaffy Restobar
  • Shaffy RestobarShaffy Restobar

Opening –  In cultuurhuis Felix Meritis opende eind september dé nieuwe horeca-hotspot: Shaffy Restobar, vernoemd naar acteur en zanger Ramses Shaffy, bekend om zijn Nederlandse liedjes en spraakmakende levensstijl. Het fine dining Felix Restaurant verhuist daarmee uit het prachtige pand. Clayde Menso, directeur van Felix Meritis, is blij met de keuze. “Zowel Shaffy Restobar als Felix Restaurant passen nu perfect bij hun locatie.”

Leestijd: 2 minuten

Corona en bezinning

In maart 2020, enkele succesvolle weken na opening, moest Felix Restaurant sluiten vanwege de pandemie. “We hebben deze moeilijke periode juist benut om het bestaande concept eens goed onder de loep te nemen. We kwamen tot de conclusie dat fine dining niet volledig aansloot bij het laagdrempelige cultuurhuis Felix Meritis en zijn jonge programmering”, aldus Clayde.

Shaffy Restobar

En zo ontstond Shaffy Restobar. Clayde vertelt: “We wilden een toegankelijke plek creëren waar iedereen zich welkom voelt op ieder moment van de dag, of je nu langsloopt of één van de programma’s van Felix Meritis bezoekt.” Het restaurant kreeg daarom een kleine make-over. “In de serre kun je nu heerlijk zitten met een kop koffie en er is een sfeervolle bar voor speciale cocktails en bar bites. En natuurlijk is er het restaurantgedeelte met restobargerechten, waar je uitzicht hebt op de gracht. Kortom, een plek waar alles kan.”

Chef Floris van Straalen

Waar Floris van Straalen eerder de scepter zwaaide in Felix Restaurant, is hij nu ook verantwoordelijk voor Shaffy Restobar. “De kleine gerechten zijn voor mij allemaal stuk voor stuk guilty pleasures. Bekende gerechten, maar wel net even anders dan je verwacht”, aldus Floris. De chef verdiende eerder al zijn sporen bij Oud-Sluis, Vinkeles en Pure C.

Felix Restaurant naar een nieuwe locatie

Toch neemt hij met zijn rol in Shaffy Restobar zeker geen afscheid van het fine dining restaurant Felix. Tegelijkertijd werkt hij namelijk hard aan de voorbereidingen voor het te heropenen restaurant, uiteraard in de functie van chef-kok. Datzelfde geldt voor Saskia Smeenk, één van ’s lands beste sommeliers. Felix Restaurant verdwijnt dus niet, maar verhuist volgend jaar naar het nieuw te openen 5-sterren Pillows Hotel aan de Mauritskade in Amsterdam.

Over Felix Meritis

Het imposante gebouw aan de Keizersgracht opende in 1788. Het was het huis voor de nieuwsgierige en creatieve geest waar onder meer Napoleon en Ramses Shaffy rondhingen. Vandaag is het een cultuurhuis waar wetenschap, kunst en vermaak samenkomen. Felix Meritis is onderdeel van Amerborgh, waar ook Pillows Hotels deel van uitmaakt.

Opening

Per afgelopen 29 september is Shaffy Restobar geopend van dinsdag t/m zondag voor koffie, lunch, cocktails en diner. Iedere vrijdag wordt vanaf 17.00 uur het weekend ingeluid met wisselende dj’s. Op de zondag is er maandelijks een lunch met een speciaal thema met bijvoorbeeld kreeft of spare ribs.

Website: Shaffy RestobarFelix Meritis 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.