Nieuw platform Laatstetafels.nl

14-5-2020

  • Laatstetafels.nl
  • Laatstetafels.nl

Horecaondernemers kunnen vanaf 1 juni een deel van hun restauranttafels veilen. Via het nieuwe online platform Laatstetafels.nl stellen ze een plekje beschikbaar voor mensen die last-minute besluiten om een hapje buiten de deur te willen eten. Een initiatief van de ondernemers Jelmer Schortinghuis en Patrick Merkx van Proranje Vastgoed in samenwerking met de webdevelopers Lee Willoughby en Benjamin Schriel. De startup-ondernemers willen hiermee noodlijdende restauranthouders een steuntje in de rug geven.

Vooral voor zaken die geconfronteerd worden met afzeggingen of ook in de nieuwe anderhalvemetereconomie niet elke avond vol zitten, is dit weer een extra platform om je lege tafels op te melden. En voor consumenten een platform waarop ze kunnen kijken als ze spontaan uit eten willen. Het platform gaat over 2 dagen live maar je kunt je horecabedrijf nu al aanmelden. Wij hebben wel goede ervaring met HotelTonight, een voorloper van dit initiatief in de hotelsector.

Check laatstetafels.nl als je spontaan uit eten wilt

De verwachte schaarste aan tafels maakt spontaan uit eten gaan een stuk moeilijker dan voorheen. Laatstetafels.nl lost dit probleem op. “Via ons platform kan een horecazaak één of meerdere tafels veilen”, vertelt Jelmer Schortinghuis. “Mensen die last-minute besluiten om uit eten te gaan, gaan naar Laatstetafels.nl, schrijven zich in en bieden daar op één van de vrije plekjes. De hoogste bieder krijgt de tafel en kan ’s avonds gedurende een vast tijdsslot naar z’n favoriete restaurant. Gasten hoeven dus niet weken van tevoren een plekje te reserveren en kunnen echt spontaan uiteten.”

Steuntje in de rug voor ondernemers

Om horecazaken financieel te ondersteunen, gaat de volle 100% van het veilingbedrag naar de ondernemer zelf, op iedere transactie zal daarnaast nog een handling fee worden geheven. Bij navraag verwacht de start-up tussen de 10 tot 15% als handling fee te gaan vragen, afhankelijk van het succes van het platform in verband met de gemaakte investering. “We willen restauranthouders hiermee de kans bieden om extra omzet te genereren in deze moeilijke tijden. Zij kunnen zelf bepalen hoeveel tafels ze op deze manier beschikbaar stellen en om welk tijdsslot het gaat”, aldus Schortinghuis. Winnaars van de veiling rekenen meteen af. Een push-bericht vertelt de horecaondernemer dat de tafel is geveild.

Horecazaken kunnen zich  al registeren op laatstetafels.nl

Momenteel wordt hard gewerkt om het platform in de lucht te krijgen. Wel kunnen horecazaken zich al registreren. “Het platform staat en wordt nu nog vol getest. We raden de horecaondernemers aan om deze maand niet meteen al hun tafels weg te geven, maar minimaal één tafel beschikbaar te houden. Door die te veilen kunnen ze hun omzet namelijk een extra boost geven.” Er hebben zich al een paar bekende restaurants bij het platform aangemeld en de oprichters verwachten dat de komende weken nog veel meer enthousiaste horecaondernemers zich zullen aansluiten.

 

 

 

 

Website: laatstetafels.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.