Nieuw in de 50 Top Pizza Europa | nNea in Amsterdam

7-6-2019

  • nNea in Amsterdam op plek 13 van 50 Top Pizza Europa 2nNea in Amsterdam op plek 13 van 50 Top Pizza Europa
  • nNea in Amsterdam op plek 13 van 50 Top Pizza Europa 3nNea in Amsterdam op plek 13 van 50 Top Pizza Europa
  • nNea in Amsterdam op plek 13 van 50 Top Pizza Europa 3nNea in Amsterdam op plek 13 van 50 Top Pizza Europa

Eind mei is bekend gemaakt dat de pizzeria ‘The little corner of Naples’ in Londen van Ciro Salvo, de beste pizza’s van Europa maakt. De prijs werd uitgereikt door de 50 Top Pizza, in samenwerking met S.Pelligrino en Aqua Panna, een organisatie van Italiaanse experts die pizzeria’s over de hele wereld beoordeeld en in lijstjes plaatst. Zoals de 50 Top Pizza Europa, Italië, Noord Amerika, Afrika, Japan en Oceania. In de 50 Top Pizza Europa staan dus geen Italiaanse pizzeria’s, die hebben hun eigen league! De winnaar is dus gevestigd in Londen, Bijou in Paris werd tweede en Bæst in Copenhagen is derde geworden. Echter op plek 13, nieuw binnengekomen staat: nNea in Amsterdam! Hiermee serveren zij natuurlijk ook de beste pizza’s van Nederland!

“Vier maanden geleden openden we onze deuren om, met de expertise van onze deegmeesters, een pizza te serveren die Amsterdam nog niet eerder gezien had. Het was een succes vanaf dag één. Maar een plekje krijgen in de top 50 hadden we als nieuwkomer nooit verwacht, een enorme eer voor ons gehele team.” – Limau Chen, mede-eigenaar nNea.

50 Top Pizza 

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld – pizza. Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 1423 pizzeria’s. Maar waar maken ze nou de allerbeste? Journalist en food expert Luciano Pignataro zocht het uit. Samen met de oprichters van Le Strade della Mozzarella conferentie, Barbara Guerra en Alberto Sapere, startte hij de online gids 50 Top Pizza. Ieder jaar stellen zij, met hulp van experts en anonieme inspecteurs, lijsten samen voor ieder deel van de wereld. nNea krijgt als nieuwkomer de 13e plek – de beste van Nederland.

 nNea Pizza op de Bilderdijkstaat in Amsterdam

Ondanks dat de zaak zelf nog geen jaar open is, experimenteren de deegmeesters al jaren met hun pizza van nNea. Met een vleugje geavanceerde bakery science rijst het deeg maar liefst 36 uur. Het resultaat? Een lichte bodem, hoog opstaande rand – mét karakteristieke zwarte plekjes – en een textuur die omschreven wordt als ‘fluffy, not crunchy’. Afgetopt met de beste ingrediënten, en niet altijd volgens de klassieke regels. Traditionele ingrediënten als fior di latte, San Marzano tomaten en burrata di bufala liggen naast bijzondere vondsten als krokant gebakken aardappels, geroosterde pulpo en cactusconfituur. En altijd perfect in balans. Het enige wat dan nog mist is 60 seconden in de handgemaakte Fazzone oven en een goed glas wijn uit Campanië.

Website: nNea

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.