NICE DAY | Een nieuw Chinees afhaalconcept in New York

25-8-2020

  • Nice Day - a new Chinese takeout concept in New York City
  • @eatniceday - shake shake shrimp box
  • @eatniceday - dumplings
  • @eatniceday - general tsos chicken
  • @eatniceday - shrimp lo mein
  • @eatniceday - fried rice
  • @eatniceday - chicken wings

Junzi, de restaurantgroep achter de Chinese fast-casual mini-chain Junzi Kitchen, lanceert een nieuw Chinees afhaalrestaurant: NICE DAY op 170 Bleecker St, New York City. Vanuit hun moderne keuken kunnen liefhebbers Amerikaans-Chinees gerechten bestellen met een gemakkelijk online bestelsysteem. NICE DAY, genesteld in de Greenwich Village-locatie van Junzi Kitchen, start als een pop-up en een soort moderne variant op een traditioneel Chinees afhaalrestaurant. Hier zijn gerechten zoals Kung Pao Chicken en Mapo Tofu een eerbetoon aan de klassieke Amerikaans-Chinese smaken die generaties lang lovende recensies hebben gekregen.

Geweldig initiatief van de Junzi-restaurantgroep om het Amerikaans – Chinese dineren nieuw leven in te blazen. Omdat de traditionele Chinese restaurants in Nederland met precies hetzelfde probleem kampen, is NICE DAY wellicht een inspiratie voor die Chinese ondernemers die bereid zijn zich aan te passen aan een moderner concept van de Nederlands – Chinese keuken.

NICE DAY eert de Chinese klassiekers

NICE DAY gaat over het eren van de klassiekers tijdens het bouwen van een restaurant voor de toekomst. Amerikaans-Chinese restaurants behoren tot één van de meest efficiënte restaurants ter wereld. Ze produceren een groot aantal gerechten voor een zeer betaalbare prijs. Begrijpen hoe we deze authentieke smaken kunnen aanpassen naar de moderne wereld, was één van onze belangrijkste aandachtspunten toen we met het team het menu samenstelde voor dit concept”, zegt chef-kok Lucas.

Zoals in Nederland kampen ze in Amerika met hetzelfde probleem. De eerste generatie immigranten, die de Chinese afhaalrestaurants openden, gaat nu met pensioen en hun nakomelingen streven een andere professionele carrières na. Hierdoor is het aantal Chinese restaurants in de VS de afgelopen jaren constant gedaald. Daarom werd NICE DAY bedacht. In de hoop deze sector nieuw leven in te blazen, de verkoopkansen voor hun pensionering te vergroten en hulde te brengen aan de Amerikaans-Chinese keuken. “Wat deze generatie heeft bereikt, is dat hele generaties Amerikanen genieten van deze keuken en een netwerk dat door het hele land is opgebouwd. In plaats van nieuwe locaties te zoeken, willen we de bestaande ruimtes en apparatuur gebruiken zodat we de afhaalervaring sneller kunnen moderniseren om aan de behoeften en verwachtingen van de klanten te voldoen”, aldus Yong Zhao, CEO en medeoprichter van Junzi Kitchen.

Hoewel de locatie in Greenwich Village dient als een pop-up voor het nieuwe model, staat hun eerste permanent bijgewerkte afhaalconcept gepland voor eind 2020 in New York. Bij NICE DAY Greenwich Village kunnen gasten kiezen tussen ophalen of laten bezorgen. Wil je meer weten over Junzi Kitchen, we schreven er in 2018 al over.

Over NICE DAY

Bij NICE DAY maken ze alleen de meest geliefde Amerikaans – Chinese afhaalgerechten, die op bestelling worden gemaakt met ingrediënten van hoge kwaliteit. Ze hebben een online menu dat ook mobiel makkelijk te navigeren is, met alle Amerikaanse favorieten zoals Kung Pao Chicken en nieuwe en inventieve gerechten zoals Shake Shake Shrimp. NICE DAY is recent geopend als pop-up in Greenwich Village. De eigenaren zijn van plan om meer vestigingen van dit concept te openen op locaties van bestaande traditionele Chinese afhaalrestaurants.

Website: NICE DAY

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.