New in town | Restaurant Harper opent eind april

16-4-2024

  • Restaurant Harper - Den Haag - credits Antoni CzarczyńskRestaurant Harper - Den Haag - credits Antoni Czarczyńsk
  • Restaurant Harper - Den Haag - credits Antoni CzarczyńskRestaurant Harper - Den Haag - credits Antoni Czarczyńsk
  • Restaurant Harper - Den Haag - credits Antoni CzarczyńskRestaurant Harper - Den Haag - credits Antoni Czarczyńsk
  • Restaurant Harper - TerrasRestaurant Harper - Terras
  • Restaurant Harper - TerrasRestaurant Harper - Terras
  • Restaurant Harper - TerrasRestaurant Harper - Terras

Opening – Eind april opent Restaurant Harper de deuren op één van de mooiste pleinen van Den Haag, de Plaats. De unieke historische locatie, het elegante interieur, prachtige terras en de vernieuwende gerechten maken het een mooie toevoeging aan de Haagse horeca.

Leestijd: 2 minuten

Genieten, samenkomen en herinneringen maken bij Restaurant Harper

Bij restaurant Harper zijn gasten de hele dag door welkom om te genieten van onverwachte smaakcombinaties, een kop koffie met iets lekkers, een glas wijn van de zorgvuldig samengestelde wijnkaart of een uitgebreid diner. Het nieuwe restaurant is ondergebracht in een bijzonder monumentaal pand uit 1731, verdeeld over meerdere lagen en een prachtig terras. De inrichting is klassiek en een tikkeltje modern, met een huiselijk karakter. Een plek waar iedere gast zich al snel thuis voelt. Culinaire inspiratie haalt het enthousiaste team vanuit de hele wereld.

Restaurant Harper ligt midden in het Royal shopping district. Een plek die bol staat van historie, waar herbergen gevestigd waren en Vincent van Gogh ooit heeft gewerkt. Het was en is nog steeds een levendige plek. Hier komen mensen samen, worden herinneringen gemaakt en genoten van mooie winkels, sfeer en goed eten en drinken. Een ideale plek voor een mooi restaurant. Harper is verdeeld over meerdere intieme niveaus. In het souterrain heb je zicht op de open keuken, waar de chefs hun kunsten vertonen. Vanuit de entresol kijk je uit op de knusse bar en het terras. The Upper Room op de eerste etage is exclusief af te huren en heeft een waanzinnig uitzicht over de Plaats en Hofvijver. Een perfecte ruimte voor private dining, een vergadering, borrel, zakelijke meeting of besloten event.

“Je hebt geen zilveren bestek nodig om goed te eten. Voor mij gaat eten net zo goed over het moment, de gelegenheid, de locatie en je gezelschap als over de smaak.”

Kevin Gerrits, Eigenaar/ Manager

Gerechten die een gevoel oproepen

De chefs van restaurant Harper halen hun culinaire inspiratie uit keukens over de hele wereld. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit het seizoen. Traditionele kookstijlen worden vertaald naar het heden of krijgen een bijzondere twist. In de keuken wordt gestreefd naar de beste kwaliteit en verrassende combinaties in gerechten die een gevoel oproepen.

“Smaak is herinnering. Ik laat me inspireren door smaken uit het verleden waar ik steeds een nieuwe smaakcombinaties bij probeer te vinden. Op mijn nachtkastje ligt altijd een kladblok met potlood. Inspiratie komt vaak onverwachts.”

Nick ten Hagen, Head Chef

Restaurant Harper wordt eind april feestelijk geopend. Het restaurant is elke dag geopend van 09:00u tot 00.00u.

Over Restaurant Harper

Restaurant Harper is ontstaan vanuit liefde en passie voor het horecavak. De 4 eigenaren, Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits & Piet Scholtes, hebben samen meer dan 100 jaar ervaring binnen de Haagse en internationale horeca. Michael en Melvin zijn bekende namen in de Haagsche horecawereld. Naast Harper runnen zij de bekende zaken Jamey Bennett en Barlow. In december 2022 namen deze heren de locatie waarin Restaurant Harper is gevestigd, over. De jaren daarvoor passeerden zij het pand dagelijks en fantaseerden over de geweldige dingen die ze ermee konden doen. Met veel enthousiasme werd een nieuw horecaconcept uitgewerkt. Om de juiste service en beleving voor gasten neer te zetten, werd Kevin Gerrits benaderd voor versterking. Melvin en Michael wisten dat het zijn droom en passie was om een eigen zaak te runnen. Kevin is een gastheer pur sang en heeft de dagelijkse leiding over Harper. Piet Scholtes werkte als chef-kok al 5 jaar bij Jamey Bennett en geeft zijn visie en advies op de zaak als mede-eigenaar en executive chef. Nick ten Hagen is de chef-kok van Restaurant Harper. Hij werkte eerder onder andere bij restaurant Parkheuvel (**).

We schreven vaker over Den Haag!

Website: Restaurant Harper

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.