Mywabi| Handgemaakt servies uit Japan

11-3-2022

  • Mywabi - handmade dinnerware from JapanMywabi - handmade dinnerware from Japan
  • Mywabi - handmade dinnerware from JapanMywabi - handmade dinnerware from Japan
  • Mywabi - handmade dinnerware from JapanMywabi - handmade dinnerware from Japan

Het merk Mywabi introduceert een uitgebreid assortiment aan handgemaakte serviezen uit Japan. De naam Mywabi is afgeleid van het de Japanse levensfilosofie Wabi-Sabi, die kenmerkend is voor de Japanse cultuur en volksaard. Perfectie wordt nagestreefd, maar tegelijkertijd is er het besef dat juist de imperfectie een pure schoonheid in zich draagt die een unieke, karakteristieke uitstraling toevoegt. De collectie van Mywabi omvat een uitgebreid palet van meer dan 150 ontwerpen voor borden, kommen, kopjes en koppen en theepotten. Elk ontwerp is uniek in zijn uiteindelijke vorm door de ambachtelijke vervaardiging. De producten zijn vervaardigd van keramiek of porselein. De producten worden rechtstreeks vanuit Japan geïmporteerd.

Leestijd: 2 minuten

De opkomst van de Japanse keuken

De soberheid en puurheid die hun oorsprong vinden in de natuur zie je ook terug in de Japanse keuken en tafelcultuur. Zorg voor elk detail, het streven naar eenvoud en harmonie. Het is terug te vinden in de kunstig verzorgde gerechten die hun match vinden in elk element van ‘t servies van Mywabi wat met dezelfde zorg stuk voor stuk is vervaardigd.

In Nederland heeft men de Japanse keuken omarmd. In de afgelopen tien jaar is het aantal Japanse restaurant meer dan verdrievoudigd. Toch bestaat de voorliefde voor de Japanse eetcultuur hier nog niet zo lang. Vandaag de dag zijn er meer dan 400 Japanse eetgelegenheden en wordt er in meer dan 900 restaurants sushi aangeboden, maar in de 90er jaren waren dat er slechts enkelen. De populariteit is te verklaren doordat het bekend staat als gezond, maar het is bovendien een feest voor het oog met een heel eigen karakter. Japanners eten vooral ook met hun ogen. Alles wordt verzorgd tot in de kleinste details, van de kleinste ingrediënten tot en met het servies.

Mywabi | Uitgezocht met liefde en kennis van de keukencultuur

Delja Blom is geboren in Japan en groeide daar op tot haar zevende. Het land heeft op haar een onuitwisbare indruk gemaakt en ze komt er elke keer weer heel graag terug. “Als ik aan Japan denk dan ruik en proef ik de smaken en de geuren die zo typisch en specifiek zijn en die zo bepalend zijn geweest voor mijn jeugd. Ik denk aan de natuur, de combinatie van de rode herfstbladeren in herfst en bloesem in lente in contrast met de typische Japanse huizen. ”

De liefde voor het land en de Japanse keuken draagt ze in Nederland uit als connaisseur en actief ambassadeur. Ze doorliep de opleiding aan de befaamde Tokyo Sushi Academy en verzorgt nu cursussen voor chefs, workshops en private dinners voor fans van de Japanse keuken. “Toen we verhuisden naar Nederland namen mijn ouders Japans servies mee. Daar ben ik mee opgegroeid en zo is mijn passie voor dit soort servies er dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Het viel me op dat deze producten in Nederland nauwelijks te vinden zijn. Menigmaal heb ik koffers vol serviezen mee terug gezeuld na een bezoek aan het land. Het bleef me fascineren en zo is mijn zoektocht naar de oorsprong van deze producten een passie geworden. Inmiddels weet ik goed de weg en kan ik in overleg met de ambachtelijke producenten de keuzes bespreken en de collecties bepalen. Elke keer weer word ik enthousiast als ik zie hoe gerechten en de gekozen accessoires een prachtig totaalplaatje vormen in perfecte harmonie.”

Grote misvatting; ‘Japan is duur’

“De producten die uit Japan komen worden met veel zorg vervaardigd en zijn van hoge kwaliteit. Daardoor leeft bij velen de misvatting over het prijsniveau. Als ik kijk naar de prijzen die wij onze klanten kunnen bieden en ik vergelijk deze met producten van andere oorsprong, dan kan ik niet anders dan heel enthousiast worden over wat wij te bieden hebben. We maken van elke bestelling een feestje, traditioneel verpakt met een persoonlijke noot.”

De collectie van Mywabi is te vinden op mywabi.nl en op afspraak kan een bezoek worden gebracht aan de showroom in Ammerzoden.

Website: Mywabi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.