Mumbai streetfood in Amsterdam

4-11-2014

  • SHIRKHAN @ Foodhallen Amsterdam
  • SHIRKHAN @ Foodhallen Amsterdam
  • SHIRKHAN @ Foodhallen Amsterdam

Sinds 21 oktober 2014 brengt SHIRKHAN de geuren en de traditionele smaken van Mumbai streetfood naar de Foodhallen in Amsterdam West.

Yossi Eliyahoo, eigenaar en ontwikkelaar van de  bekende internationale hotspots IZAKAYA, MOMO en The Butcher (West), heeft zijn krachten gebundeld met top chef Hariprasad Shetty om het eerste echte Mumbai ‘streetfood’ concept in Nederland te introduceren. Chef Hariprasad Shetty is geboren en getogen in India en heeft dan ook een onvoorwaardelijke liefde voor de Indiase keuken. Zijn passie en kennis van authentieke Indiase cuisine proef je terug in elk van de ‘streetfood’ gerechten bij SHIRKHAN.

 Mumbai streetfood: Lamb Seekh en Chicken Tikka

Gerechten als Lamb Seekh en Chicken Tikka worden op traditionele wijze bereid in de Tandoor oven of op de Indiase grill in het zicht van de gasten. De indrukwekkende handgemaakte Tandoor oven is ingelegd met goud en bronskleurige mozaïek en overduidelijk het pronkstuk van SHIRKHAN. Het vlees wordt aan de metalen spiesen geserveerd met huisgemaakte chutney, salades en vers naan brood.

Indiaas ‘streetfood’ uit Londen als voorbeeld

Yossi Eliyahoo deed zijn inspiratie op in Londen. Daar wordt op bijna elke hoek van de straat Indiaas eten geserveerd. In  Nederland is het aanbod van traditioneel Indiaas ‘streetfood’ echter minimaal. Wij wensen Yossi en chef Hariprasad Shetty heel veel succes met hun bedrijf.

Bron: www.foodhallen.nl

Website: www.facebook.com/ShirkhanAmsterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.