Multi-ijs in Purmerend | Meest duurzame Smaakmaker ontvangt verduurzamingsbudget

8-9-2020

Smaakmakers zijn horecaondernemers die een energiebewust en duurzaam beleid voeren in hun zaak. Omdat er in de horeca in Nederland nog veel winst te behalen valt op het gebied van duurzaamheid riepen Vattenfall en HorecaNederland.TV het Smaakmakerslabel in het leven, waarmee duurzame ondernemers zich kunnen onderscheiden. Ondernemers die zich voor het label aanmeldden, kwamen in aanmerking voor een verduurzamingsbudget t.w.v. 4.500 euro. De cheque ging naar Multi-ijs uit Purmerend.

Terechte winnaar

“We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en enthousiaste reacties op dit initiatief. Bijna alle deelnemers kwamen als Smaakmaker uit onze online energiecheck, wat wij vanuit Vattenfall natuurlijk enorm toe juichen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall. “Multi-ijs sprong er echt uit. Los van het grote aantal verduurzamingsmaatregelen die zij hadden toegepast, betrekken zij ook intensief hun personeel bij hun visie hierop.”

Duurzaamheid

Multi-ijs, met drie ijssalons in de gemeente Purmerend en een in Landsmeer, heeft duurzaamheid sinds jaar en dag hoog in het vaandel staan. Het bedrijf investeerde in de loop der jaren in led-verlichting, koelingen, steeds beter geïsoleerde apparatuur en elektrisch vervoer voor bezorgingen. Het personeel wordt actief betrokken bij de duurzame bedrijfsvoering. Zo wordt in de personeelsapp meegenomen hoe zij met verwarming, verlichting en apparatuur moeten omgaan om zo energiezuinig mogelijk te werk te gaan.

Eigenaar Multi-ijs

Michel Prinsen, eigenaar Multi-ijs, reageert blij verrast op de erkenning. “Dit is echt super en het is een bizar mooi bedrag. Wij willen op een eerlijke manier een mooi ijsje verkopen. Duurzaamheid komt de algehele uitstraling van ons bedrijf ten goede.” Multi-ijs is van plan om het verduurzamingsbudget te besteden aan zonnepanelen en aan een nieuwe koelinstallatie.

Over Vattenfall

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar de industrie elektrificeert, energie levert aan mensen thuis en het dagelijks leven moderniseert door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom jaagt het bedrijf de transitie naar een duurzamer energiesysteem aan met groeiende duurzame energieproductie en slimme energieoplossingen voor klanten. Vattenfall heeft ongeveer 20.000 medewerkers en opereert met name in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf.

Over HorecaNederland.TV

HorecaNederland.TV is het snelst groeiende videoplatform voor de horeca- en hospitalitybranche. We maken series, reportages en interviews, die een kijkje geven in de keuken van de Nederlandse horeca. HorecaNederland.TV produceert sinds de lancering in mei 2016 wekelijks nieuwe afleveringen van uiteenlopende series over de horeca. Kijk op horecanederland.tv

 

Website: Multi-ijsVattenfall

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.