MS Organic Vanilla Beans brengt biologische vanille uit Oeganda naar Nederland

6-4-2021

  • Biologische vanille uit Oeganda via Vanilla Point
  • Biologische vanille uit Oeganda via Vanilla Point
  • Dessert De Stadstuyn Nijmegen

MS Organic Vanilla Beans brengt Oegandese vanille op de Nederlandse markt. Deze volledig biologische geteelde vanillebonen zijn vers leverbaar en hebben een relatief hoog vanillinegehalte. Godfrey Kiwumulo (eigenaar van MS Organic Vanilla Beans) importeert de vanillebonen rechtstreeks van een familieboerderij in Oeganda. “We betalen een eerlijke prijs voor deze puur natuurlijke vanille.” 

Leestijd: 2 minuten 

Veel Nederlandse chef-koks, patissiers en ijsbereiders kennen de bekende vanillebonen uit bijvoorbeeld Madagaskar. “De mythe dat goede vanille alleen daar vandaan komt, wil ik graag doorbreken”, vertelt Godfrey Kiwumulo. Met MS Organic Vanilla Beans, gevestigd in het Gelderse Beek bij Nijmegen, wil hij de verse vanillebonen uit zijn geboorteland Oeganda op de kaart zetten in Nederland. 

Verse aanvoer

In Oeganda – ook wel bekend als ‘De parel van Afrika’ – gedijen de vanilleplanten goed dankzij de vruchtbare leemgronden en het klimaat. Daardoor is het mogelijk om twee keer per jaar te oogsten. “We kunnen continu verse aanvoer garanderen”, vertelt Kiwumulo. 

Ander kenmerk van de Oegandese vanillebonen is dat ze relatief zwaar zijn: ze wegen gemiddeld tussen de 5 en 7 gram. Het vanillinegehalte is bijzonder hoog. Daardoor zijn deze vanillebonen geschikt voor verschillende toepassingen in de patisserie- en ijskeuken: van bakken en koken tot het maken van desserts en als smaakmaker in vanille-ijs. 

Prijs-kwaliteit

“Deze vanille is super: het is vers, smaakvol en puur”, vertelt chef-kok Johnny Bosveld van De Stadstuyn in Nijmegen. “De vanillebonen zijn goed gevuld en de prijs-kwaliteit is prima. Wij maken al onze desserts zelf en ik verwerk deze vanille in onze crème brûlée, vanillebavaroise maar ook in vanillesaus of zelfs in cakes.” 

MS Organic Vanilla Beans staat voor directe handel en een eerlijke prijs

De vanillebonen van MS Organic Vanilla Beans zijn afkomstig van een familieboerderij waar ze biologisch telen. “Onze handel is direct dus zonder tussenpersonen en wij betalen onze boeren eerlijke prijzen”, vertelt Kiwumulo. In de toekomst wil hij investeren in lokale projecten in Oeganda om zo een bijdrage te leveren aan de verbetering van de levensstandaard daar. 

Vanillapoint.nl

De vanillebonen zijn vacuüm verpakt leverbaar in hoeveelheden van 125 gram , 250 gram, 500 gram and 1 kilogram. De producten zijn door horecabedrijven, ijssalons en banketbakkerszaken rechtstreeks te bestellen via de website vanillapoint.nl en via bol.com. 

Groothandels die interesse hebben in afname van grotere hoeveelheden of in samenwerking, kunnen contact opnemen. 

Website: Vanilla Point

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.