MOOY Bakery in Antwerpen | Jouw ‘stairways to sweet treat heaven’

3-8-2021

  • MOOY Bakery in AntwerpMOOY Bakery in Antwerp
  • MOOY Bakery in AntwerpMOOY Bakery in Antwerp
  • MOOY Bakery in AntwerpMOOY Bakery in Antwerp
  • MOOY Bakery in AntwerpMOOY Bakery in Antwerp
  • MOOY Bakery in AntwerpMOOY Bakery in Antwerp
  • MOOY Bakery in AntwerpMOOY Bakery in Antwerp

Opening in Antwerpen – Met MOOY Bakery pakt de populaire roze lunchspot MOOY uit met een volledig nieuw concept aan de overkant van de huidige zaak. Hier serveren zij milkshakes, cupcakes, cakesicles en fancy sweet & savory toasts! Alle zoetekauwen kunnen zich hier verzamelen! Eigenares Yana Lamon start met één vestiging, met als doel die later te kunnen uitbreiden en uitwerken als franchise. De stairway to sweet treat heaven? Die beklim je vanaf deze zomer in de Antwerpse Lombardenvest 33 of in MOOY Food & Drinks op nummer 19.

Als we de foto’s bekijken doet het concept ons een beetje denken aan de zeer populaire en Instagrammable EL&N cafés in Londen. En als MOOY Bakery net zo druk bezocht wordt als deze keten in Londen dan kan er snel worden uitgebreid! Leuk om te bezoeken als je met vriendinnen gaat shoppen in Antwerpen. De cakesicles zien er zalig zoet uit!

Leestijd: 2 minuten

Instagrammable lunchspot MOOY Bakery

Met een volledig roze interieur vol bloemen en roze velvet kroont MOOY zich al sinds 2018 tot de meest Instagrammable lunchspot van Antwerpen. Zowel foodies als chef-patissiers zoals Roger Van Damme konden al dat mooys de afgelopen drie jaar niet weerstaan. De lokroep van het volledig nieuwe MOOY Bakery klinkt nog een tikkeltje zoeter en verleidelijker, en daarmee doen ze sinds 27 juli een gooi naar diezelfde roze kroon. Het interieur vol roze, gouden, papieren bloemen en fotogenieke Terrazo tafeltjes maken de sweet treats even onweerstaanbaar als bij de eerste MOOY. Je kunt gewoon binnenlopen want reserveren is niet mogelijk! Geen plaats om te zitten of minder tijd? Dan neem je al het lekkers gewoon mee on the go.

Sweet, sweeter, sweetest

Op het menu bij MOOY Bakery vind je cupcakes, cakesicles, cake pop cones, high tea, zoete en hartige toasts, milkshakes of zelfs een chocoladefondue. Het interieur is even zoet als de gerechten zelf. Alsof al dat zoets nog niet aanlokkelijk genoeg klinkt, worden de gebakjes ook nog eens ter plekke gemaakt met veel liefde.

Daarnaast worden als ‘treats’ zo duurzaam mogelijk bereid en daarbij krijgen biologische en kwalitatieve ingrediënten een centrale plaats. De chocolade in de lekkernijen is van Valrhona, een premium Frans chocolademerk dat al sinds 1922 de meest verfijnde chocolade produceert. Deze chocolade wordt door de beste patissiers ter wereld gebruikt.  In de milkshakes wordt uitsluitend biologisch roomijs en vers fruit gebruikt.

Toekomst vol MOOY(s)

Na de succesvolle eerste vestiging vond eigenares Yana Lamon inspiratie om MOOY uit te breiden op een innovatieve manier. Tijd voor een volledig nieuw concept, met deze Bakery als resultaat. Voorlopig opent Yana één vestiging van MOOY Bakery om te kijken hoe vlot alles verloopt. Na een jaar zal ze alles evalueren zodat het concept eventueel uitgewerkt wordt voor franchise mogelijkheden. Meer lekkers, meer zoets, meer mooy(s).

Over MOOY

Met MOOY startte jonge onderneemster Yana Lamon in 2018 haar allereerste eigen zaak. De roze hotspot werd een instant succes en trok meteen lange wachtrijen van foodies aan die allemaal in stijl wilden smullen van buitengewone theetjes, fleurige drankjes en healthy verwengerechten. Yana’s basisachtergrond als make up artist uitte zich in het originele concept van MOOY, dat initieel openging als horecazaak en beautyshop in één. Tijdens corona besloot Yana een nieuwe weg in te slaan en meer zitplaatsen te creëren door de beautyshop stop te zetten. Vandaag zie je dat oog voor al dat moois nog steeds terug in de look en de feel van de twee zaken.

Website: MOOY Bakery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.