Moai Caviar | De nieuwe vers geteelde zeedruif van Koppert Cress

4-9-2020

  • Moai Caviar by Koppert Cress
  • Moai Caviar by Koppert Cress

Koppert Cress heeft een nieuwe vers geteelde zeedruif op de markt gebracht. Moai Caviar, staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. Deze groene zeedruif heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan besjes of druiven. Het eten van groene zeedruiven is een unieke ervaring door hun ‘popperige’ structuur. De balletjes breken gemakkelijk op de tong, waardoor een aangename zilte smaak vrijkomt. Een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gel-achtig en sappig mondgevoel.

Klinkt als een perfecte topping! Mooi om te zien en poppen op de tong geeft altijd een extra dimensie aan een gerecht.

Smaakcombinaties met Moai Caviar

Moai Caviar is perfect voor toppings van canapés, in combinatie met cocktails of als functioneel item in verschillende vis, schaaldieren, schelpdieren, tempura, sushi, soepen, salades of rijstgerechten. De smaakcombinatie met desserts kan ook heel bijzonder zijn. De Moai Caviar moet licht afgespoeld worden, laat het drogen en eet het rauw zoals sashimi. Moai Caviar snel blootstellen aan ijswater, zal de textuur versterken en de smaak verbeteren. Pas op met dressing vanaf bovenaf aanbrengen, hierdoor kan de Moai Caviar verdorren.

Oorsprong

De oorsprong van de Moai Caviar is terug te voeren op het gebied van Japan, de Filipijnen, Thailand en Vietnam. In hun natuurlijke omgeving groeien de planten erg snel en zijn ze een belangrijke bron van gezonde voeding voor de lokale bevolking. De zeedruiven worden op traditionele wijze gebruikt als zoute groenten, bevatten waardevolle voedingsstoffen en alle plantdelen zijn eetbaar.

Rob Baan introduceert Moai Caviar, daaronder nog een video van een gerecht met dit nieuwe product van Koppert Cress.

Bekijk hieronder het gerecht hoe Jonnie Boer een gerechtje met oesters afmaakt met Moai Caviar of zoals hij zegt: zee caviar.

 

 

 

Website: Koppert Cress

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.