Restaurant Mission Masala | Indian Soulfood met ‘urban coolness’ in Antwerpen

6-2-2018

  • Mission Masala
  • Mission Masala
  • Mission Masala
  • Mission Masala
  • Mission Masala
  • Mission Masala
  • Mission Masala
  • Mission Masala

Wat ooit begon als een toevallige ontmoeting tussen Pavan, een Londonse foodie met Noord-Indische roots en Tim, een Antwerpse dj met een voorliefde voor spicy food, draaide uit op een grote lovestory én een waar walhalla voor de Indische keuken. Op de Antwerpse Troonplaats vind je vanaf 2 februari namelijk Mission Masala, waar je Indiase gerechten proeft zoals nooit tevoren. Het koppel lanceerde al eerder twee succesvolle foodtrucks, Mission Masala en Bombay BBQ en waagt nu de stap naar een vaste Antwerpse stek. Dus als je van Indiaas eten houdt en naar Antwerpen gaat, weet je waar je moet zijn!

Restaurant Mission Masala | Een lovestory

Het verhaal van Pavan en Tim en dus ook van Mission Masala, begon bijna 13 jaar geleden, toen de twee elkaar leerden kennen op Laundry Day. De vonk sloeg over en ze trouwden 5 jaar geleden volledig volgens de Sikh traditie. Pavan werd geboren in Londen, waar ze opgroeide met haar Noord-Indische ouders. Van kleins af aan stond ze naast haar moeder in de keuken. Ze gaf er haar ogen de kost en al snel leerde ze de geheimen van de Indische keuken kennen. Dertien jaar geleden kwam ze naar België, waar ze Tim leerde kennen. Tim stond mee aan de wieg van de Barrio Cantina foodtruckfestivals, is al 20 jaar dj als Timaxx en Turntable Dubbers en heeft een grondige verslaving aan spicy food.

Van foodtruck naar een vaste plek

Toen Tim met Barrio Cantina mee het eerste foodtruckfestival van het land organiseerde en zo ook in België een begrip maakte van foodtrucks, was de keuze snel gemaakt om zelf aan de slag te gaan. Ongeveer vier jaar geleden bundelden de twee hun krachten en passies ook professioneel, met de oprichting van hun eigen foodtruck die Mission Masala gedoopt werd. Twee jaar laten kwam er een tweede bij: Bombay BBQ. Mission Masala en Bombay BBQ stonden de voorbije jaren op heel wat grote festivals als Pukkelpop, Gent Jazz en Laundry Day. En nu dus een vaste stek op de Troonplaats.

De Mission Masala missie | Indian food met urban coolness

De Indische keuken is ongelofelijk divers en uitgebreid, met opties voor vegetariërs, veganisten én meat lovers. Het is dan ook de missie van Pavan en Tim om de Indische keuken op de kaart te zetten met een urban coolness zoals je ze momenteel alleen in de internationale grootsteden vindt. De afgelopen jaren hebben Pavan en Tim samen en apart zowat de hele wereld afgereisd. De twee dedicated foodies deden zo heel wat inspiratie op en proefden gerechten van over de hele wereld. Al deze input filterden ze en namen ze mee aan boord van hun eigen droomplek. In wereldsteden zoals Londen, Berlijn, LA en Parijs is er een nieuwe generatie van Aziatische chefs opgestaan die de Indische keuken op een moderne manier tracht te brengen. Met Mission Masala willen Pavan en Tim dat hokje aanvinken voor Antwerpen.

Het menu | Queen La Tika en Bombay Badboy

Mission Masala serveert soulfood, gerechten bereid met evenveel liefde zoals je ’t thuis zou klaarmaken. Dit alles met de beste kwaliteitsingrediënten: lamsvlees van de befaamde Slagerij Vermeulen, geen plofkippen maar kippendijen van Van de Poel en verse uien als currybasis. Het restaurant is een combinatie van beide foodtrucks (Mission Masala en Bombay BBQ). Op het menu vind je dus onder meer classics zoals tandoori chicken, samosas en kikkererwtencurry. Ook zijn sommige van de authentieke Indische grillgerechten verkrijgbaar in burgervorm: de Queen La Tika (met kip), de Bombay Badboy (met lamsvlees) en de vegetarische Pow Pow Paneer (met Indische kaas). Daarbij drink je originele cocktails, heerlijke chai masala, mango lassi of een lekker Indisch biertje.

Website: Mission Masala

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.