MingleMush Den Haag | Mengelmoes van entertainment, eten en drinken

27-3-2017

  • MingleMush
  • MingleMush
  • MingleMush
  • MingleMush
  • MingleMush

Een karavaan van (muzikaal) entertainment, eten en drinken aan de oostkant van station Den Haag Centraal. Vijftien wereldse food stands, drie bars, terrassen, arcadespellen, een bibliotheek met zitkuil en een podium vinden elkaar op één plek bij MingleMush. Een programmering van feesten, live bands, events, spoken word, lezingen en singer-songwriters maakt MingleMush een hospitality mengelmoes.

Over MingleMush

Per toeval stuiten de ondernemers van MingleMush op het pand naast Den Haag centraal. Vanuit daar ontstaat het idee voor een nieuwe plek. Een nieuwe verzamelplaats voor de inwoners en bezoekers van de stad Den Haag. De plek om te ontmoeten, bij te praten, gerechten uit alle windstreken te eten, borrels te drinken, te ontspannen, een boek te lezen, (live)muziek te luisteren, te werken, te daten of even de tijd te vergeten. De plaats voor een lunch, borrel en diner. Een smeltkroes van concepten. Een mengelmoes. Een MingleMush.

Van Spronsen & Partners horeca-advies

Onze collega’s van Van Spronsen & Partners horeca-advies waren betrokken bij de opstart van dit project. Om de bedrijfseconomische haalbaarheid te toetsen van het concept is door de collega’s een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. De positieve uitkomsten hebben er aan bijgedragen dat het concept zoals hierboven vermeld staat inmiddels in ontwikkeling is.

Food & mood hall

MingleMush verenigt alle gezichten van hospitality in een open hal (1.600 m3) en op meerdere terrassen (300m3). De glazen ruimte is opgesplitst in kleinere clusters, waardoor pleinen, straatjes en knusse loungeplekken ontstaan. Kasten rond de zitkuil puilen – door een samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek – uit van het leeswerk. Het podium aan de overzijde van de hal brengt een programmering van o.a. live bands, spoken word, Dj’s, lezingen en singer-songwriters. En op de vide die binnen de ruimte geplaatst werd, komt een gamehall met verschillende arcadespellen.

Het food-aanbod van MingleMush is eenzelfde mix. Het is een tripje langs de continenten. Gasten trekken van Oosterse stoofschotels langs Poolse specialiteiten naar Mexicaans street food. Via Aziatische fusion gerechten naar Italiaanse delicatessen en klassieke burgers. Hongerige foodies bestellen gerechten bij de stand om daar het eten live bereid te zien worden. Drankjes serveert MingleMush aan tafel om een bezoek net even relaxter te maken. Ieder van de drie bars heeft een eigen specialiteit: speciaalbieren, koffies en gin-tonics.

Good food, good mood. De introductie van Den Haags mengelmoes staat voor mei 2017 gepland.

Website: MingleMush

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.