Milieuvriendelijke foodtrucks – lessen uit de foodtruck scene in NYC

20-5-2015

De milieuvriendelijke MRV100 food wagen van de firma Move Systems komt naar New York City deze zomer. Deze nieuwe food cart is schoner, stiller en draait op gecomprimeerd aardgas met een zonnepaneel voor aanvullende power. Daarnaast is er de mogelijkheid om op te laden via het elektriciteitsnet. De kar is uitgerust met een kassa, de gasten kunnen betalen met een creditcard en er is een elektronisch voorraadbeheer. Kortom een restaurant-kwaliteit keuken met veel betere koelingsfaciliteiten dan de traditionele food trucks.

Als je ooit naar New York City bent geweest, ken je de hotdog karren met de pretzels of recenter de beroemde diversiteit aan food trucks. Er zijn maar liefst 8.000 food carts & trucks die een enorm breed scala aan street food verkopen. De meeste van deze food trucks zijn relatief ouderwets. De verkopers koken op propaangas en hun motoren worden aangedreven op diesel met als resultaat milieuvervuiling en lawaai.

Lessen uit de foodtruck scene in NYC

Aangezien de eerste foodtrucks momenteel in Amsterdam een plek hebben gekregen en foodtruck festivals zoals TREK steeds populairder worden, is het misschien een goed idee om te kijken naar milieuvriendelijke foodtrucks. Onlangs hebben we een nieuwe generatie foodtruck gespot van Peugeot, die momenteel op het Franse paviljoen van de World Expo Milano 2015 staat. Laten we in Amsterdam kijken naar milieuvriendelijke alternatieven voordat we de stad vervuild hebben met charmante maar niet echt duurzame foodtrucks.

Milieuvriendelijke foodtrucks 2.0 en de investeerders

De deal om deze food wagens op de straten van NYC te brengen werd aangekondigd met de steun van de city officials en leden van de Street Vendor Project advocacy group. Deelnemende leveranciers zullen de MRV100s kosteloos leasen (geen huur dus). MOVE verdient aan het verstrekken van gecomprimeerd aardgas, in samenwerking met investeerder Clean Energy Fuels en door een vergoeding te ontvangen van het kassasysteem, dat is ontwikkeld door investeerder en partner First Data. De MRV100 zal langzaam worden uitgerold: 100 wagens voor het eind van de zomer en nog eens 400 rond deze tijd volgend jaar.

Voordelen voor de eigenaren, werknemers, de gasten en de stad

Het niveau van koolmonoxide en stikstofoxide dat potentieel gevaarlijk is voor zowel de exploitanten, de klanten als de stad zal aanzienlijk verminderen als de meeste van de diesel-aangedreven traditionele foodtrucks worden vervangen door nieuwe mobiele food wagens zoals de MRV100.

Website: MoveSystems

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.