Peugeot foodtruck 2.0

13-4-2015

Peugeot heeft zijn eigen Foodtruck, een rijdende bistro, bedacht en ontwikkeld door het Peugeot Design Lab. Een super moderne foodtruck, opvallend omdat één van de karakteristieken van de huidige foodtrucks het ‘ouderwetse’ imago is. Met ‘Le Bistro du Lion’ is Peugeot vanaf 14 april aanwezig op de Milan Design Week 2015 en daarna in het Franse paviljoen van de wereldtentoonstelling Expo Milano 2015.

Peugeot foodtruck ‘Le Bistrot du Lion’, een Foodtruck 2.0

De Peugeot foodtruck is bedacht en ontwikkeld door het Peugeot Design Lab, de Global Brand Design-studio van het automerk. Cathal Loughnane, hoofd van het Peugeot Design Lab, legt uit: “In onze ontwerpen staat de eindgebruiker altijd centraal. Met de Foodtruck Peugeot wilden we een complete food truck-ervaring creëren: niet alleen een keuken voor de chef-kok, maar ook een restaurant en een café voor de klanten.  We vonden het erg belangrijk een open keuken te ontwerpen zodat de chef-kok zo dicht mogelijk bij het publiek is en de bereiding van het eten zichtbaar is. We wilden ook verrassen met de manier waarop de compacte Foodtruck Peugeot in de eetgelegenheid ‘Le Bistrot du Lion’ verandert.”

De foodtruck is compact, de korte overbouw voor en achter staat borg voor een uitstekende wendbaarheid, terwijl de lange wielbasis voor veel laadruimte zorgt. Ter plaatse kan de Foodtruck worden uitgeklapt waardoor het voertuig twee keer zo breed wordt. Le Bistrot du Lion bevat een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en een ruimte voor een dj booth. De kok beschikt over twee grillplaten, 4 inductiewarmtebronnen en een frituur. Het ventilatiesysteem zorgt voor een optimale luchtkwaliteit, een koelruimte van 400 liter in de bodem houdt het voedsel vers en een koelkast met een inhoud van 350 liter zorgt voor koele drankjes. Er kan een aanhanger met een professionele espressomachine van Rocket Espresso aan worden toegevoegd. Er is ook aandacht voor de duurzaamheid: Le Bistrot du Lion is zo ontworpen dat al het afval kan worden opgeslagen en gerecycled.

Peugeot heeft de getalenteerde Franse chef-kok Sven Chartier, van de restaurants Saturne en Le Clown Bar in Parijs, gevraagd om als eerste de scepter te zwaaien over de keuken van ‘Le Bistrot du Lion’.

Bron: www.peugeot.nl/nieuws/de-foodtruck-peugeot/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.