Michelin Stars – Tales From The Kitchen | Filmpremière tijdens het Culinaire Zinema

14-9-2017

Op 23 september is ‘Michelin Stars – Tales From The Kitchen’ de openingsfilm van de Culinary Zinema: Film en Gastronomie, tijdens de 65e editie van het Filmfestival van San Sebastián. Een documentaire met onder andere Guy Savoy, René Redzepi, Alain Ducasse, Yoshimi Narisawa, Andoni Aduriz, Yoshimi Narisawa, Victor Arquinzoniz en Daniel Humm en meer grote namen ui de culinaire wereld. Na de vertoning van deze documentaire wordt er voor genodigden een diner in het Baskische Culinaire Centrum gegeven, waar wordt gekookt door de beste vrouwelijke chef-kok van Latijns Amerika Kamilla Seidler van restaurant Gustu in La Paz, Alain Weissgerber van restaurant Taubenkobel (**) in Schützen am Gebirge en 3-Michelin-ster Elena Arzak van restaurant Arzak in San Sebastián. We hopen dat we de film ook in Nederland mogen bekijken met aansluitend zo’n diner erna lijkt ons ook wel wat!

Michelin Stars – Tales From The Kitchen

De ‘food’-wereld is geobsedeerd met Michelin-sterren en de documentaire van de Deense filmmaker Rasmus Dinesen gaat onder de oppervlakte en biedt een diepgaand, eerlijk en relevant inzicht op de wereld en de dagelijkse realiteit voor Michelin-chefs. De filmmaker volgde vijftien chefs wereldwijd, met één of meerdere Michelin-sterren voor een periode van 2 jaar, van over de hele wereld van New York City naar Kopenhagen, van San Sebastián naar Tokio. Hij gaat op zoek naar een realistisch begrip van het leven achter het vaak glamourous beeld van de meest dynamische en creatieve industrie ter wereld. De documentaire bevat ook voorbeelden van grote dinners, recensenten, hotel managers en Michael Ellis, de directeur van de Michelin Gids. De film vertelt de verhalen van lekker dineren in culinaire tempels en geeft een stukje inzicht in de grootsheid en fouten van de Michelin Gids tijdens deze gouden tijden voor de gastronomie.

Website:

Michelin Stars - Tales From The Kitchen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.