Met Thunderclap prepareert Tres Hombres een viral lancering

10-9-2015

Een donderslag bij heldere hemel, zo kun je Thunderclap poëtisch omschrijven. Door vooraf toestemming te vragen aan gebruikers bij social media kanalen als Twitter, Facebook en Tumblr is het mogelijk om op één moment een lancering in te plannen.

Thunderclap social media distributie

De social media distributietool laat zien wie er meedoet met de Thunderclap, geeft inzicht in de gebruikers die het bericht steunen en zorgt voor een meetbaar bereik. Het geeft een wij-gevoel aangezien alleen de supporters van de aankomende ‘internetflashmob’ afweten en kan snel zorgen voor trending topics. Het is vooral voor de non-profit sector een interessante manier om awareness-campagnes te managen door om een ‘sociale bijdrage’ in plaats van een om een financiële bijdrage te hoeven vragen.

Zeilschip Tres Hombres

Met behulp van Thunderclap gaat het duurzame zeilschip ‘Tres Hombres’ een campagne voor verse koffie promoten die het zeilschip in 2016 gaat vervoeren. Naast koffie heeft het schip de afgelopen vijf jaar al tonnen rum en chocolade met pure windkracht over de oceaan getransporteerd. Per keer gaat er zo’n 35 tot 40 ton aan boord. Een van de zeilers is Erik Rauws, die al meerdere keren is meegegaan. Hij zal samen met een zeilcrew organische koffie vanuit Costa Rica overvaren. Het schip is voor de helft ingericht als transportschip en de andere helft als passagiersschip, dus er kunnen ook geïnteresseerden mee tijdens (een deel van de) reis. Het schip vertrekt in april 2016 en de hele reis duurt zo’n 5 maanden.

Anemoi Coffee by Sail

Deel ook de Thunderclap van Erik Rauws en zijn ‘Anemoi Coffee by Sail’ via deze link. Het kan nog tot 11 september.

“We willen volgend jaar de meest duurzame koffie ter wereld overzeilen van Costa Rica naar Amsterdam, doe mee!”

Bron: Anemoi Coffee

Website: Thunderclap

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.