Menukrant komt tot leven

24-4-2015

In de restaurants van Center Parcs kunnen gasten met hun telefoon de menukrant scannen voor een ‘virtual reality’ ervaring. De gasten kunnen met een special app extra informatie zien, foodservice Albron meehelpen met het ontwikkelen van de menukaart, eet-of drinkadvies ontvangen dat gekoppeld is aan het weer of stemmen op hun favoriete medewerker. Met de menukrant verhoogt Albron de beleving in de restaurants van Center Parcs.

De menukrant

De menukrant biedt op deze manier toegang tot een digitale wereld. De techniek die hier gebruikt wordt, augmented reality, brengt de print tot leven. De verhalen van de nieuwe horecaconcepten zijn verfilmd om de gasten te prikkelen. De gasten zijn geen toeschouwers van een decor waarin zij eten en drinken maar worden onderdeel van het verhaal. Dit maakt de beleving van het restaurant compleet.

Corine Holtmaat, activatiemanager van Albron, over het concept: “Mensen worden overspoeld met informatie en lezen over het algemeen steeds minder. Beeld en video zijn juist goede dragers om een verhaal te vertellen, de kijker te raken en mee te nemen, vandaar deze keuze. Een ander voordeel van video is dat je meerdere zintuigen tegelijk prikkelt en daardoor meer impact in communicatie bereikt. Zo raken we mensen in het hart en creëren we waardevolle momenten en herinneringen.”

Bron: Twitter

Website: Albron

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.