McDonald’s restaurant in Tiel lanceert nieuw interieur ‘Luna’

28-1-2022

 

Wie één van McDonald’s favorieten wil eten in een inspirerende, speelse en deelbare omgeving, moet vanaf deze week naar Tiel. Deze McDonald’s locatie heeft een gloednieuw interieur gekregen, geïnspireerd op de volle maan. Het ontwerp symboliseert inclusiviteit, eenheid en saamhorigheid. Toonaangevend horeca- en retailontwerpbureau UXUS is verantwoordelijk voor het Luna-concept.

Leestijd: 2 minuten

Nieuw inanterieur begon in China

Begin vorig jaar lanceerde UXUS het Luna-concept in China, een nieuw interieur voor McDonald’s ontworpen om mensen samen te brengen in een gastvrije, speelse en deelbare omgeving. UXUS heeft een unieke designtaal ontwikkeld voor McDonald’s, geïnspireerd op de cirkel als symbool van inclusiviteit, eenheid en saamhorigheid. Het concept wordt nu wereldwijd uitgerold, met Nederland als een van de eerste markten in Europa.

De hospitality-ervaring ontwikkeld door UXUS bevat cirkelvormige en halfronde zittypologieën, die mensen in staat stellen samen te komen. Krukken en vrije zitplaatsen moedigen gasten aan omhun eigen ervaring vorm te geven, terwijl gelaagde scheidingswanden en uitnodigende ‘volle maan’-doorkijk ramen die transparantie creëren in de ruimte, de gemeenschappelijke omgeving onthullen en groepen gasten met elkaar verbindt.

Interieurconcept Luna

George Gottl, Chief Creative Officer en medeoprichter van UXUS, zegt hierover: “Verbinding maken is vandaag belangrijker dan ooit tevoren. We delen voortdurend momenten uit ons leven met vrienden en familie en zoeken naar een betekenisvolle manier om ons te verbinden met de wereld om ons heen. Luna belichaamt een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid, zonder afbreuk te doen aan efficiëntie, duurzaamheid of kosteneffectiviteit. De manier waarop het concept dit samenbrengt met nieuwe interieurarchitectuur, grafische elementen en materialiteit door gebruik te maken van iconische cirkelvormen is een opgefriste, eigentijdse expressie van het merk dat nog steeds sterk gegrondvest is op de vertrouwde en geliefde merktaal van McDonald’s.”

UXUS heeft een dynamische benadering van materialiteit, kleur en textuur toegepast om een gevoel van ontdekking te versterken. Houten afwerkingen, gestructureerde vinylbekleding, geperforeerd staal en betonlook laminaat creëren een meeslepende omgeving die de zintuigen prikkelt. Daarnaast creëert de verlichting met gebogen vormen en cirkels, verlichte oppervlakken en neerwaarts verlichte wanden diepte en een warme, uitnodigende omgeving

Geïnspireerd op iconische merkelementen

Het interieur is ook een speelse kijk op de iconische Gouden Bogen van McDonald’s, met op de boog geïnspireerde krukken, gedurfde graphics en verlichting waarin iconische merkelementen op verrassende en onverwachte manieren opnieuw worden verbeeld.

Stephen Douglas, Corporate VP, Design & Restaurant Development bij McDonald’s, zegt hierover: “We houden onze klanten voortdurend in gedachten als we ruimtes ontwerpen waar ze samen kunnen komen om te dineren.  Genieten van een maaltijd met vrienden, familie of collega’s is misschien wel de meest sociale gebeurtenis en het creëren van omgevingen die die ervaring gemakkelijk, veilig en de moeite waard maken is wat we voortdurend nastreven.  Luna, zoals ontwikkeld met UXUS, voldoet aan die voorwaarden en het is een concept dat we nu wereldwijd beginnen uit te breiden.  En wanneer de beperkingen van COVID voor diners steeds verder worden versoepeld, verheugen we ons erop nog meer gasten te mogen verwelkomen in onze eetgelegenheden om te genieten van de McDonald’s ervaring en voor sommigen, van de geneugten van Luna.”

Website: Uxus

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.