#MannequinChallenge | voorbeelden uit de horeca

1-12-2016

Steeds vaker zien we video’s voorbijkomen op onze Facebook pagina van hotels en restaurants die meedoen aan de #MannequinChallenge. Ook al gezien? Bij deze uitdaging staat een groep stil als een stel paspoppen, terwijl iemand met een camera rondloopt en het tafereel vastlegt. Wat het leuk maakt is dat bedrijven dit kunnen gebruiken om hun fans een kijkje te geven in ‘hun wereld’. Wij verzamelden een paar voorbeelden.

#MannequinChallenge

De laatste paar weken zagen we de ‘Mannequin Challenge’ overal, het is een viral video trend waarin mensen ‘bevroren’ in actie blijven staan zoals mannequins terwijl er een video wordt opgenomen. Volgens Wikipedia vaak met op de achtergrond de muziek van Rae Sremmurd, ‘Black Beatles’. De hashtag #MannequinChallenge wordt gebruikt op Twitter, Facebook en bijvoorbeeld Instagram. Het fenomeen gestart door een aantal studenten in Jacksonville in Florida op 12 oktober 2016.

In bovenstaande video de #MannequinChallenge door het restaurant van Alain Ducasse au Plaza Athénée (3 Michelinsterren). Maar ook in Nederland worden dit soort video’s gedeeld, bijvoorbeeld twee Michelinsterren restaurant De Treeswijkhoeve van Dick Middelweerd in Waalre deelde via Facebook deze video met de hashtags #Saterdaynightfever en de #MannequinChallenge.  En ook het Hilton in Rotterdam deed mee aan de Challenge.  Ook Librije’s Zusje maakte een kunstzinnige video rond dit thema.

#MannequinChallenge door de Belgische ALS Liga

#MannequinChallenge voor een goed doel. Het Belgische ALS Liga fonds maakte een   MannequinChallenge video waarmee zij, na de Ice Bucket Challenge, opnieuw aandacht vragen voor de dodelijk ziekte. ALS tast namelijk één voor één alle spiergroepen aan, wat leidt tot volledige verlamming en binnen 2 à 5 jaar tot het overlijden van de patiënt. In de video is iedereen ‘bevroren’ en aan het eind geeft men aan dat de ALS patiënt altijd ‘bevroren’ blijft.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.