‘Mangal mash up’ | Op 4 maandagen bij Berber & Q grill house

11-5-2017

We hebben al vaak over samenwerkingen tussen chefs geschreven. Veel koks nodigen hun vrienden of bekende chefs uit om samen met ze te koken op evenementen. De eigenaren van Berber & Q Grill House in Londen nodigen enkele van de op dit moment hipste koks in Londen uit voor een ‘mangal mash up’ op de vier maandagen van juni. De vier chefs die hun interpretatie van het traditionele Turkste Ocakbasi feest op deze maandagen gaan geven zijn: Oscar Holgado van Pitt Cue, Andrew Clarke van Brunswick House, Nicholas Balfe van Brixton’s Salon en Ramael Scully van NOPI. Zij gaan hun stempel zetten op de klassieke gerechten van dit feest. De ‘Mangel’ is barbecue in het Turks.

‘Mangal mash up’

Bij de ‘mangal mash up’ zal de hele avond een DJ spelen en zorgen voor goede beat, waardoor de sfeer onder de gasten even levendig is als bij de chefs bij de grill. De DJ sets van Turkse psychedelische funk tot ondergrondse elektronische muziek uit het Midden-Oosten. Vanuit de bar zal iedereen voorzien worden van drankjes met een selectie van klassieke cocktails van Berber & Q en enkele nieuwe cocktails die zijn samengesteld voor de ‘Mangal Mondays’. Op de wijnkaart zullen enkele minder bekende pareltjes uit het Midden-Oosten staan. Eigenaars van Berber & Q, Josh Katz en Mattia Bianchi kunnen niet wachten om te zien hoe de chefs hun interpretatie van een Ocakbasi diner op het bord presenteren. Tickets zijn hier beschikbaar.

De deelnemende koks op de mangal mash up

Als ode aan de ‘mangal’ creëert elke chef-kok een feestmenu van mezze-gerechten, gevolgd door vlees en hun interpretatie van Ocakbasi salades en bijgerechten. Op 5 juni start Oscar Holgado chef van Pitt Cue, deze serie van de ‘Mangal mash up’. Hij zal tijdens het ‘Mangal’ diner onder andere zijn Pistachio Mangalitza Sausage met geroosterde knolselderij remoulade en met komijn gekruide gerookte lamschouder bereiden. De chef van Brixton’s Salon, Nicholas Balfe, stapt op 12 juni achter de grill en zal Britse seizoensgebonden producten bereiden met smaken uit het Midden-Oosten, met mezze zoals tartaar van wild, tahini, gepekelde walnoten, radijs en gekonfijte wang van zeeduivel, rauwe courgette, vlierbloesem azijn en op de barbecue varkenshals met rabarber ketchup. Op 19de juni neemt vleesmeester Andrew Clarke plaats achter de kachel, hij serveert kleine gerechtjes zoals Burratina, Pistachio Dukkah, asperges Lahmacan met olijfolie van de eerste oogst, gerookte eigeel, Shimiji champignons, met chili gefermenteerd schenkel van het rund waarna het gerookt wordt met komijn en geserveerd wordt met ketchup van gedroogde limoen en  Swaledale Hogget Chops met gefermenteerde garnalenboter. De ‘Mangal mash up’ wordt afgerond door chef Ramael Scully. Hij serveert zijn kleurrijke en decadente Noord-Afrikaanse smaken met onder andere langzaam gegaarde schouder van de geit, Balachang Masala en kippendij met verbrande miso boter, walnoot en granaatappel salsa. Elke maandag zal Berber & Q’s chef Josh Katz, in de keuken een ​​traditionele baklava maken gebaseerd op de smaak van de op bezoek zijnde chef.

Inspiratie

Mooi voorbeeld van een samenwerking tussen chefs, nodig koks uit om in jouw restaurants te komen koken en vraag hen om uw gezamenlijke gasten de interpretatie van jouw keuken te laten zien. Als je het doet met chefs uit andere steden, kun je dit ook met elkaar uitwisselen!

Website: Berber & Q Grill House

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.