Makro steekt een hand uit naar horeca met #bestelkerst

7-12-2020

  • #bestelkerst
  • #bestelkerst
  • #bestelkerst

Dit jaar wordt de kerst voornamelijk thuis gevierd want het ziet er helaas naar uit dat de horeca tijdens de kerst dicht blijft. Dit is de zoveelste klap voor de horecabranche dit jaar, inmiddels biedt ruim 60% van de horecaondernemingen al mogelijkheden voor afhalen of bezorgen. Groothandel Makro is nu een initiatief gestart om de lokale horecagelegenheden te steunen en roept iedereen via de hashtag #bestelkerst op om tijdens de feestdagen thuis een kerstmenu te bestellen.

Leestijd: 1 minuut

Een ode aan de horeca

De horecaondernemers zijn een belangrijke groep van ondernemers voor de Makro, deze ondernemers hebben zich de afgelopen tijd keer op keer moeten aanpassen. Via deze ode aan de horeca, wil Makro laten zien dat wij allemaal niet zonder de deze prachtige bedrijven kunnen. Daarbij geeft Makro de boodschap af dat zij zich in december extra inzetten voor de horeca; door heel Nederland op te roepen om dit jaar het kerstmenu bij de lokale horeca te bestellen.

#bestelkerst

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat meer dan de helft van de restaurants niet opengaat met kerst, zelfs als dit wel zou mogen. Daarnaast blijkt dat 60% van de horeca de mogelijkheid biedt tot afhalen/bezorgen tijdens kerst. Om dit extra te ondersteunen is Makro voor de horecaklanten gestart met een initiatief: #bestelkerst. Door middel van diverse landelijke promoties worden Nederlandse gezinnen aangemoedigd om kerst dit jaar thuis te bestellen via de lokale horeca. Daarnaast kunnen er via een centraal platform kerstmenu’s besteld worden bij de aangesloten restaurants.

“De horeca is en wordt nog steeds hard getroffen en ook voor Makro is dit een hele belangrijke groep met ondernemers. Door deze actie willen wij de hand toereiken en de horeca steunen. Niet alleen maar met begrip en mooie woorden, maar ook met een gerichte steun voor de horecaondernemer.” Aldus, Mark Pieters, Manager Horeca Makro.

Circulair verbinden

Makro helpt bovendien nog op een andere manier, bij elke besteding van €125,- bij Makro ontvangen niet-horecaklanten in de maand december een voucher. Deze voucher ter waarde van €7,50 kan besteed worden aan de kerstmenu’s bij restaurants die aangemeld zijn bij het platform www.bestelkerst.nl. Als aangemeld restaurant kan dit voucherbedrag dan vervolgens weer uitgegeven worden in één van de zeventien Makro-vestigingen. Op deze manier verbindt Makro alle klanten die inkopen doen, draagt de groothandel bij aan de lokale horecabranche en laten ze zien dat zij er ook écht zijn voor ondernemend Nederland.

Website: #bestelkerst

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.