Maisdoolhof in Twente

20-7-2017

  • Maisdoolhof
  • Maisdoolhof

In het Twentse plaatsje Holten hebben ze wel een heel bijzonder doolhof aangelegd. Het doolhof dat de vorm heeft van een konijn loopt dwars door een 2,5 meter hoog maisveld.

Maisdoolhof

Het doolhof is speciaal gemaakt met behulp van een gps-kastje. Zodoende konden de bedenkers van Kinderboerderij Dondertman zo accuraat mogelijk de vorm van een konijn in het mais maken. Het doolhof loopt over een groot weiland en is ongeveer 2,5 meter hoog. Kinderen die het doolhof bezoeken, moeten op zoek naar vijf pootafdrukken en een dier raden. Voor de ouders staat middenin het doolhof een lastige rebus.

In het midden van het doolhof staat tevens een uitkijktoren, zo kun je even zien hoe de paden lopen door het doolhof. Of je gaat er staan kijken hoe mensen verdwalen, dit blijft toch wel het leukste om te zien!

Leukste uitje van Nederland

Tot grote verrassing van de Kinderboerderij wonnen zij dit jaar, met veruit de meeste stemmen, in de categorie Sportief en Actief de verkiezing Beste Uitje van Nederland! De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van een aantal kranten van de Persgroep, waaronder de Twentsche Courant Tubantia en De Stentor. Begin dit jaar was er ook al feest toen ze de bronzen plak in de ANWB-verkiezing van het Leukste Uitje van Overijssel mee naar huis mochten nemen. Met al die prijzen moet de Kinderboerderij wel een bezoekje waard zijn.

Video maisdoolhof

Bron: RTV Oost

Website: Kinderboerderij Dondertman

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.