Maideh Healthy Bar | Homemade, 100% suikervrije natuurlijke, exclusieve dressings

9-4-2019

  • Maideh Healthy BarMaideh Healthy Bar
  • Zeewiershotjes - Maideh Healthy BarZeewiershotjes - Maideh Healthy Bar
  • Maideh Healthy BarMaideh Healthy Bar
  • Kaviaar dressing - Maideh Healthy BarKaviaar dressing - Maideh Healthy Bar
  • Maideh Healthy BarMaideh Healthy Bar

Maideh Healthy Bar opende recent haar deuren in Rotterdam. De eigenaresse Maideh Pourmanaf werkte jarenlang aan een bijzonder receptuur om haar salades naar een hoger niveau te brengen. Volgens de Iraanse fijnproever wordt een goede salade namelijk gemaakt door de dressing. Daarom werkte zij maar liefst 12 maanden lang met een ervaren sterrenchef aan een unieke basisdressing. En met succes. De dressings op basis van kaviaar, saffraan, zuurbes, gember, avocado en pure honing zorgen voor een smaakbeleving die op geen enkele andere salademenukaart te vinden is. Daarnaast zijn ze stuk voor stuk homemade, 100% suikervrij en volledig gebaseerd op natuurlijke, verse producten.

Maideh Healthy Bar | Dressings make the salad

Het idee voor haar Maideh Healthy Bar met exclusieve salades is voor Maideh niet uit de lucht komen vallen. Met haar Iraanse voorliefde voor eten, miste de sportieve Rotterdamse een plek in eigen stad waar een goede take-away salade ook 100% gezond is. Maideh vertelt: “Vaak zit de saladedressing vol toegevoegde suikers, waardoor je van een gezonde maaltijd niet meer kunt spreken”. Maideh werkte samen met een chef-kok die haar specifieke wens, het gebruik van exclusieve basis ingrediënten, in vervulling kon laten gaan. Twaalf maanden lang werden de recepten veelvuldig geproefd, getest en verbeterd. “Kaviaar, saffraan, zuurbes en pure honing zijn veelvoorkomende ingrediënten in de Iraanse keuken. En avocado en gember zijn mijn persoonlijke favorieten. Het was een flinke uitdaging om hiervan een geliefde dressing te maken voor het grote publiek. Nu, één jaar later, sta ik volledig achter mijn product en kan ik niet wachten om iedereen ervan te laten genieten!”. De dressings worden geleverd in chique buisjes, want volgens Maideh hoort zo’n rijke dressing niet in een plastic bakje thuis.

Zeewiershotjes

Niet alleen werkt Maideh samen met een sterrenchef, ook zocht zij een voedingsdeskundige op die haar ideeën over haar menu en recepten kon goedkeuren. Zo ook over het recept van een wel heel bijzonder shotje: de zeewiershot. Waar de horeca zich volledig lijkt over te geven aan gember, gelooft Maideh nog meer in de positieve werking van zeewier. Dit groene goud is immers rijk aan ijzer, eiwitten, jodium, vezels, calcium, vitamine B12 en B1. Daarmee is de shot een perfecte vervanger voor niet-vleeseters. Het zeewier wordt ook gebotteld in een stijlvol buisje, waarvan de hoeveelheid nauwkeurig is afgemeten. Maideh adviseert om drie buisjes per week te drinken, zodat je de juiste hoeveelheid mineralen binnenkrijgt.

Website: Maideh Healthy Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.