Magic Cake

20-9-2016

Momenteel overal op het internet te vinden: Magic Cake. We zagen ‘m al op Instagram, Facebook en zelfs The Telegraph schreef een artikel over de cake die eigenlijk drie cakes in één is. Net als bij andere taarten gebruik je de standaard ingrediënten (suiker, boter, bloem, melk en eieren). Allereerst wordt het eigeel, bloem, melk en boter gemengd met elkaar. De eiwitten worden hier later aan toegevoegd voordat de cake de oven in gaat. Zo ontstaat er een cake van drie lagen met een luchtige top laag, een custardachtig middenstuk en een toffee achtige onderkant. Hoewel dit type cakes al jaren gemaakt worden, hebben wij dit nog nooit gemaakt. Vandaar dat we het niet konden laten om er één te maken en uit te proberen! Eén woord: heerlijk!

Hoe maak je je eigen Magic Cake?

Recepten voor deze cake kunnen overal op het internet gevonden worden. Zelf maakten we een simpele versie met vanille maar dit kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan chocolade, citroen, koffie, aardbeien of kersen. The Telegraph heeft wel een aantal vuistregels wanneer je de cake gaat maken. Het maakt bijvoorbeeld uit in welk bakvorm de cake gebakken wordt en hoe de eiwitten door het beslag geklopt moeten worden. Wanneer dit niet goed gaat, zullen er geen drie lagen tevoorschijn komen. Bekijk de video voor een simpel recept!

Bron: The Telegraph

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.